Plzen

2009. szeptember 9. és 13. között rendezik meg Plzenben idén a 17. Nemzetközi Színházi Fesztivált. A fesztivál vezető helyen szerepel a közép- és kelet-európai hasonló rendezvények sorában.


oresteia3
Oreszteia - Krakkó

Tavaly a Visegrádi Országok Kulturális Minisztériuma a plzeni fesztiválnak ítélte meg a legjobb kulturális projektnek járó díjat. 2009-ben a kiemelkedő cseh és európai színház legjavát felvonultató program mellett egy nemzetközi konferenciának is otthont ad a rendezvény: Twenty Years After - Metamorphoses and Reflections of Theatre since 1989 (Húsz évvel utána - Színházi átalakulások és gondolatok az 1989 utáni színházról) az International Association of Theatre Critics szervezésében.

vanoce_u_ivanovovych4
Ivanovék karácsonya - Budapest


A széles választékot kínáló fesztiválműsorban szerepel többek között Aiszkhülosz Oreszteiája Krakkóból Jan Klata rendezésében, Václav Havel: Leaving című darabja Martin Glaser színpadi megfogalmazásában České Budějovicéből, a Europeans a prágai Boca Loca Lab előadásában, Jiří Adámek rendezésében. Gothár Péter rendezése, az Ivanovék karácsonya és Visky András: A meg nem született című darabja Tompa Gábor színrevitelében szintén kepviselteti magát a fesztiválprogramban.

Forrás: ITI Magyar Központ

4

süti beállítások módosítása