Neurózisok

A Kortárs Dráma Fesztivál keretében egy felolvasószínházi produkciót mutatnak be az Új Színház színészei április 27-én, szerdán. Egy Lukas Bärfuss-õsbemutató kerül a színpadra - a szerzõnek még soha nem játszották mûvét Magyarországon. "Szüleink szexuális neurózisai" címû darabját Szabó Máté rendezésében adják elõ.


A főszereplő a mentálisan sérült Dora egy frusztrált társadalom "terméke". Serdülőkoráig gyógyszerektől elkábítva élte életét, első orvosa kísérleti állatként használta, ám most édesanyja úgy dönt, vegyék el tőle a tompítókat, hogy megismerhesse az életet. Fokozatosan felfedezi önmagát, érzéseit, testi vágyait, valamint az őt körülvevő világot.

Lukas Bärfuss műveiben általában nem kíméli a társadalmat. Darabjaiban társadalmi problémákat feszeget, hősei magányosak és a maguk által felállított szabályok betartásától szenvednek.  Finoman megkapargatja a felszínt, és a máz alatti büdöset, csúnyát, abnormálisnak tartottat vizsgálja. Az önmagukat normálisnak tartó csoportba mindig behelyez egy nem odaillőt, egy társadalmon kívülit, és a helyzetből adódó konfliktusról ír.

süti beállítások módosítása