Francia Cirkusz

2004. május elsején, a Magyarország uniós csatlakozása alkalmából szervezett ünnepi rendezvényeken több francia cirkuszi társulat is nagy sikert aratott. Ez adta az új francia cirkuszt bemutató fesztivál ötletét, amelyre a Merlin Nemzetközi Színház és a Budapesti Francia Intézet közös szervezésében kerül sor.

A program során három rendkívül ötletes és varázslatos produkciót láthatunk, amelyek azt is ékesen bizonyítják, hogy az új cirkusz fogalma egy minden korábbinál kreatívabb, modernebb és dinamikusabb műfajt takar.

Április 29. péntek, 20h
A "Les Objets Volants" (Repülő tárgyak) Társulat két előadása
"Zsonglőrködés" és "Áttetszőség"

Az őrült spirálokat leíró és hihetetlenül pattogó labdák, bábuk és botok között a néző időnként már azt sem tudja, hogy valójában ki irányítja a játékot: a zsonglőr vagy a tárgyak?


A "Zsonglőrködés" az Objets Volants Társulat első produkciója, amelyben a tárgyakkal való bűvészkedésen, a zenén és a szereplőkön kívül a humor is fontos szerephez jut. A rengeteg gyakorlás árán megteremtett illúzió oly tökéletes, hogy időnként nem hiszünk a szemünknek...


Az "Áttetszőség" olyan apró, hétköznapi és különleges tárgyakra - golyókra, buzogányokra és különböző csövekre - épülő kompozíciókból áll, amelyek sajátos tulajdonságai, és átlátszósága a legmeglepőbb optikai hatásokat idézi elő.

 

Április 30. szombat, 20h
A "Les Frčres Kazamaroffs" (Kazamaroffs testvérek) Társulat előadása
"Az elakadt karaván"

A Kazamaroffs testvérek új előadása a színpadi produkció és a film határmezsgyéjén mozog. A közönség elhelyezkedik, mintha egy kis cirkusz kelet-európai turnéjáról készített dokumentumfilm vetítését várná, ám a vetítővászon nem elég nagy, és bizonyos tárgyak egyszerűen kilépnek a filmből, majd rögtön vissza is kerülnek a vászonra, és az árnyékok a képekre vetülnek. Igazi háromdimenziós mozi!

süti beállítások módosítása