MU, Május

A hónap elsõ hétvégéjén, május 6-án és 7-én táncszínházi bemutató lesz: búcsúfellépése alkalmából a SOFA TRIO mutatja be GEGMEN címû darabját, amely jelenetek, szövegek és mozdulatok 50 perces kompozícióját tárja a nézõ elé. Az elõadás vendége a le Biskuit és Andy Hefler, aki vokálozik. Az elõadás alakulását irodalmi ötleteivel és a mûsor zenéit Rókás László "lopkodta össze."

Május 10-én és 11-én Juhász Kata, Gergye Krisztián, Eugene Angelou és Bánkövi Gyula táncelőadása, a GASPARD DE LA NUIT van műsoron, amely kísérlet Maurice Ravel Gaspard de la nuit című zongoraopusának feldolgozására. Ravel zenéjét  Bánkövi Gyula kortárs zeneszerző kompozíciója ellenpontozza.

 

fotó: Csillag Pál

Május 13. és 14. a dátuma Magyar Mozdulatművészeti Társulat és a Még 1 Mozdulatszínház "Castor és Pollux" - Az összetartozás mítosza című táncszínházi előadásának. A koreográfia és a rendezés Fenyves Márk és Pálosi István munkája, és ők is adják elő közös művüket, amely a csillaggá vált ikerpárról szól: "Metamorfózis. Két testvér. Egyikük halandónak, másikuk örökéletűnek született. A véges és végtelen. Szeretetükkel, összetartozásukkal közös sorsot kaptak..."

photo by Kata Veisz

Május 17-én és 18-án felnőtteknek szóló bábelőadás helyszíne lesz a MU Színház. A Mimosz Társulat Arisztophanész Lüszisztrate című műve alapján alkotta meg Vér felpezsdül, drót felizzik... című bábkomédiáját, amely szigorúan 16 éven felülieknek szól.

fotó: Csillag Pál

"Mit akartak a nők, amikor Kransát elfoglalták, a magas akropoliszi csúcs szent, védett hegyét? Békét. S hogy megkapják, férjeiket a legérzékenyebb pontjukon ragadják meg. De téved a tisztelt publikum, ha azt hiszi, a férfiak elméjéhez gyomrukon keresztül vezet az út!!! Hol dőlnek el a fontos dolgok? Asztal mellett, vagy az ágyban? S hogy lesz-e béke? Találják ki. De már Arisztophanész is megmondta:

>>... nincs oly legyőzhetelen állat egy se, mint a nő<<‘“

fotó: Varga Gábor György

Május 20-án és 21-én Ladányi Andrea koreográfiáit láthatja a nagyérdemű, az előadások címei: "olyan, mint a Szűzmária, csak a feje lecsavarható“, illetve 6 9 1 3.

photo by Kata Veisz

Június 1-jén 20 órakor tartja évadzáró előadását a MU Színház. Árvai György, Haraszt˙ István és Kovács Gerzson Péter Bár - Büfé - Elő - Adás című performance-ukhoz elég őket idézni:

TánclóSzoborZenél
ZenélőTáncSzobor
ZenélSzobróTánc
SzoborTánclóZene
TánclóZenlőSzobró
SzoborZeneTáncol

Az innováció, integráció és absztrakció jegyében született darabban Kántor Kata, Nemes Zsófi és Kocsis László Szunyog táncolnak.

Kiállítótermünkben május 12-én 19.30-kor nyílik Andriska Tibor kiállítása, amely egész májusban látható lesz.

Gyermekelőadásainkat és a bővebb műsort a mellékelt programban találja.

Továbbra is várjuk az izgalmas kultúra színhelyén, a MU Színházban!

Üdvözlettel,

Jávor Zsófia
sajtóreferens
Tel.: 30/627-5205

süti beállítások módosítása