Kováts Kiszta és a Kovátsműhely lemezbemutató koncertje

sztárvendég: Gerendás Péter
 
 június 11. szombat 20h
Városmajori Szabadtéri Színpad

Kováts Kriszta - ének, gitár, zongora
 
Szirtes Edina Mókus - vokál, hegedű, harmonika
Erős Csaba - billentyű
Horváth György - basszus
Dörnyei Gábor -dobok
Dabasi Péter -mandocsello,gadulka,vokál
Kováts Dóra - furulya
Elek István - szakszofon
Ifj. Födő Sándor - percussion
 
Járai Máté - ének
 
(jegyek az ismert jegypénztárakban, valamint a helyszínen  1000,  2000, 3000  Ft-os áron válthatók)
 
www.szinhaz.hu/http://szinhaz.blog.hu/media/image/2005-05-31/11850609/kovatsmuhely. 
 
www.http://szinhaz.blog.hu/media/image/2005-05-31/11850609/kovatsmuhely..hu 
 

Kováts Kiszta április közepén megjelenő tizedik albuma igazi zenei csemege: a magyar könnyűzenei élet legjobb szerzői majdnem mind vendégei voltak Kováts Kriszta klubjának, a Kovátsműhely -nek és ajándékoztak neki egy-egy új dalt. Ezeknek a daloknak a gyűjteménye ez a CD. Olyan sokszínű, amilyen sokfélék a zeneszerzők (pl. Bródy, Szakcsi, Gerendás és Lerch, Tolcsvay, Somló, Gallai és Vedres) és a szövegírók (pl. Bródy, Bornai, Sziámi és Fábri). Kováts Kriszta és a Kovátsműhely zenekara mégis összekovátsolja a sokféle dalt, a countrytól a rockon át a rap-ig, a lírától a humorig. Egy-két szerző beszáll hangszeren is a zenekarba (pl. Gerendás, Szakcsi, Somló, Gallai) vagy duettet énekel az énekesnővel (Gerendás).

Kováts Kriszta korábban egy-egy szerzőpárossal dolgozott (Gallai-Fábri: Ringlispíl , Suhanó dal , Vedres-Fábri: Titkosírás ), majd Névjegy címmel egy best-of albumot jelentetett meg. Erre nemcsak a neki írt dalokból (pl. A híd felé ), de sikeres szerepeiből (pl. Evita, Mária Magdolna) is válogatott slágereket. Majd a Kolinda Elfelejtett Istenek c. albumán énekelt vendégként és készített egy CD-t világsláger népdalokból ( A felkelő nap háza )

S hogy a dalokból idézzünk: Ha betérsz ebbe az "elvarázsolt kávéház"-ba, találsz itt "fényben dal"-t, és "kihűlt kávé"-t. A "rivaldafény"-ben "ne válaszolj, ha kérdezel, az többet mondhat el", de "öt perccel tíz előtt" "ahogy állnak a csillagok, lehet neked is jó napod".

Ez a mostani album több éves műhelymunka összegzése: sokféle dal egy sokszínű énekesnőtől.

süti beállítások módosítása