Fényár

Pest legnagyobb szabadtéri színpadán, a Bakáts téren, 2005. június 16 és július 18. között újból a zenés elõadómûvészeté a fõszerep. Az egy hónapos fesztivál alatt a közönség egyaránt láthat templomi és klasszikus zenei koncertet, egy este-egy színpadon lép fel a Budapest Klezmer Band és a Benkó Dixiland Band. A Ferencvárosi Ünnepi Játékok az idén a 25 éves Gyõri Balettet és a Nagyváradi Színház Szigligeti Társulatát látja vendégül, valamint a fesztivál ad helyet Budapest legnagyobb szabadtéri operabemutatójának. A Ferencvárosi Ünnepi Játékok "A hetedik te magad légy" elsõ elõadásával tiszteleg József Attila 100. születésnapja elõtt.

 

A Ferencvárosi Önkormányzat 1994 óta rendezi meg a Ferencvárosi Ünnepi Játékokat a kerület szívében, a Bakáts téri színpadon és az Assisi Szent Ferenc templomban. A szervező FENYÁR Ferencvárosi Nyári Játékok Kht. idén 11. alkalommal rendezi meg a nyári előadóművészeti rendezvénysorozatok között rangos helyen álló fesztivált. Évről-évre a Ferencvárosi Ünnepi Játékok ad helyet Budapest legnagyobb szabadtéri operabemutatójának, az idén Puccini: Tosca-ját láthatjuk olasz nyelven. A bemutató védnöke és díszvendége PAOLO GUIDO SPINELLI, az Olasz Köztársaság magyarországi nagykövete. A Tosca plakátját Szyksznian Wanda többszörös nívódíjas és Ferenczy Noémi díjas garafikusművész tervezte.

Budapest Klezmer Band

A Ferencvárosi Ünnepi Játékok "A hetedik te magad légy" nyitó előadásával tiszteleg József Attila 100. születésnapja előtt. A Koltay Gábor rendezte produkcióban költemények, prózarészletek, naplótöredékek és megzenésített versek hangzanak el. A Nyári Játékok az előadásra szóló jegyeket ajánlotta fel Ferencváros diákságának. Az idén a 25 éves Győri Balett a Purim, avagy a sorsvetés című produkcióval érkezik, a Nagyváradi Színház Szigligeti Társulata Tom Jones zenés játékát hozza el a Bakáts térre.

Benkő Dixieland


Az idén is látható lesz a 2700 ferencvárosi képből speciális technikával készült óriás mozaikplakát.

A Fesztivál programja >>

forrás: Balla Orsolya,
Avantgarde Group

süti beállítások módosítása