Múzeumok Éjszakája a Bajor Gizi Színészmúzeum kertjében

Bajor Gizi kedves kutyája, a Fickó lesz tiszteletbeli védnöke ennek az estének-éjszakának. Bár a múzeum kertje nem õrzi már e derék eb lábnyomát, szellemét többféleképpen is szeretnék megidézni.

Az este  programja a színészek és az állatok általában meghitt viszonyára koncentrál. Időszaki kiállításon mutatják be a színháztörténet legendás alakjait kedvencháziállataik társaságában. Meghívott színész vendégekkel együtt idézik fel az állati szerepformálás emberpróbáló pillanatait.

Az est folyamán bábcirkusz mutatkozik be, lesz árnyjáték, és óriásbábok is riogatnak majd. Azok a látogatók, akik élő állatot láttak már színpadon (nem cirkuszporondon), és ezt a tényt hitelt érdemlően bizonyítani tudják, ingyenes tárlatvezetésen vehetnek részt.

Bajor Gizi

A program:

17.00               Barátaink, a színészek

Az időszaki fotókiállítást megnyitja Alföldi Róbert és Dorka kutya.

18.00-02.00    Smink, arcfestés, jelmezpróba, hogy mindenki megmutathassa és megörökíthesse szelíd, állati lényét.

19.00               Színészek állatszerepekben, avagy bevezetés az állatábrázolás rejtelmeibe.

Paudits Béla, aki macska, Pogány Judit, aki kecske, Kútvölgyi Erzsébet, aki fekete párduc, Hegedűs D. Géza, aki medve és állatidomár is volt a színpadon. Beszélgetőtárs: Gajdó Tamás

21.00               Néder Norbert Bábcirkusza vásári komédiát ad elő.

22.00               Kis éji zene: Harsona-kvartett.

23.00               A Zalaegerszegi Griff Bábszínház és barátai előadásában "üzenetek az árnyék-világból" (tárgyak, testek, árnyékok).

24.00               A Babtársulat jeleneteket mutat be egy házasságból tűzvarázslás közepette, óriás bábok közreműködésével

Utána kis éji zene: Harsona-kvartett. A programok közben ritka előadások felvételeinek vetítése. A tárgyhoz kapcsolódó TOTÓ, nyereményekért. Hangulatos büfé, halk zene a kertben.

Szeretettel várjuk!

Helyszín:  Bajor Gizi Színészmúzeum, (12.k. Stromfeld Aurél u. 16.)

Továbvbi információ: 375 1184

Bajor Gizi

 

süti beállítások módosítása