Placido Domingo

Carreras majd Domingo. Igazi csemegeként szolgál az opera szerelmeseinek. A három tenor közül ismét találkozhatunk az egyikkel és vendégeivel 2005.júlus 29.-én a Puskás Ferenc Stadionban.

 jegyvásárlás >>

Domingo a világ egyik legnagyobb énekművésze és művészi szakembere. Énekel és vezényel egyaránt. Igen sokoldalú személyiség. Tizenhat éves kora óta él az operának és a művészetnek. Negyvenöt éve van a pályán és állítása szerint egyre többet teljesít. Ami érthető, hisz az éneklés mellett vezényel és sok más művészi feladatot lát el. Hangja igen hajlékony, amit könnyen formál az adott szerepre, személyiségre. Ezt a kivételes hangszínt gyorsan megtanulta használni is. Egészségi állapota még ma is töretlen és emberfeletti állóképesség van benne.

 jegyvásárlás >>

Operaénekesként 119 szerepet mondhat a magáénak. Ez hatalmas számadat. A legtöbb szerepet elénekelt tenorista a világon. Repertoárját tekintve otthonosan mozog Mozart, Verdi, Puccini és Wagner operáiban is. Több mint száz hanglemez felvétellel büszkélkedhet. Ebből a rengeteg felvételből több mint a fele (93 CD) teljes operafelvétel. Kilenc Grammy - Díj büszke tulajdonosa. Érdekes, hogy egy azon operafelvételt többször is kiadtak, melyen a szerepe ugyanaz. Videofelvételeinek száma is az ötvenre rúg. Továbbá három színházi előadásnak filmfelvétele készült vele. Pl. Zeffirelli Traviata-ja és Otello-ja. Ő énekelte Cavaradossi szerepét .  (Puccini : Tosca)  a híres televíziós előadásban, melyet szerte a világon több mint egy milliárd ember látott. Opera-karmesterként minden fontosabb színházban vezényelt a Metropolitan-tól a londoni Covent Garden-ig, a bécsi Operától a Los Angeles-i Music Center Opera-ig. Operaénekesként Monterrey-ben a "Traviata" Alfred-jeként lépett először színpadra. Két és fél évet töltött az Izraeli Nemzeti Operánál, ahol 280 előadásban 12 különböző szerepet alakított, keltett életre. Ginastera "Don Rodrigo" c. operájának címszerepe a mai napig a repertoárján van. 1968-ban az "Adriana Lecouvreur" Maurizio szerepében lépett először a Metropolitan Opera színpadára, azóta a MET-ben több mint 400 előadásban és 42 különböző szerepben ma is rendszeresen fellép. Igazán emberfeletti teljesítmény. Igen nyitott művész a mai napig. Szívesen kipróbálja magát modernebb, újabb irányzatú művekben. Pl. Menotti : Goya c. operája. Domingo továbbá segíti, támogatja a fiatal, tehetséges művészeket. Évente kerül megrendezésre az ő jóvoltából a "Operalia" nevet viselő énekverseny. Több ország adott már otthont ennek a színvonalas eseménynek. (Párizs, Mexico City, Madrid, Bordeaux, Tokyo, Hamburg, Puerto Rico, Los Angeles és Washington.) Igen sok jótékonysági estet, koncertet szervez. 1985-ben pl. a mexicoi földrengés áldozatainak és hozzátartozóinak dollármilliókat ajánlott fel. Igaz, ebben a katasztrófában ő maga is elveszítette négy hozzátartozóját. Pályafutását a világsajtó is elismeréssel emlegeti. "Az Opera Királya" szalagcímmel illették. Magyarországon legutóbb három évvel ezelőtt az UTE Stadionban adott nagysikerű szabadtéri koncertet.

 jegyvásárlás >>


Az est keretén belül két világhíres magyar operaénekesnő is fellép Domingo oldalán.

Milósa Erika

 

Rost Andrea

Műsor : népszerű operarészletek, operettek, musicalek közkedvelt számai, olasz dalok, spanyol és mexikói zarzuelák
Közreműködik a Failoni Szimfonikus Zenekar

Vezényel : Eugene Kohn

Helyszín : Puskás Ferenc Stadion  2005 július 29. péntek 20:30

 

 

Megyeri Zoltán

süti beállítások módosítása