KRÉTAKÖRNYITÓ

Szeptember 10-én többféle érdekességgel szolgáló ÉVADNYITÓt tart a Krétakör Színház a Tûzraktárban (Budapest, IX. Tûzoltó u. 54-56).

 

Az épület számos helyiségében, folyosóin és lépcsőházában rendezett egész estés, ingyenes rendezvénysorozat 17órakor kezdődik.

A Krétakör társulata zenés élő klipekben mutatja be a színház jelenlegi repertoárját, és a most kezdődő évad premierjeit.

Beszélgetés lesz vendégrendezőkkel és -színészekkel, részletek a futó és bemutatás előtt álló előadásokból és egyéb rendezvényekből, bemutatkoznak művészbarátaink kiállításokon, installációkban, zenés műsorszámokban.

Játékosan áttekintjük színházunk elmúlt 10 évét is, sok zenével, videóvetítéssel, fotókiállítással.

 

 További programok:

19.30 -tól Csákányi Eszter Brecht-Weill dalait énekli,

21.00 - 23.00 -ig a MucaMitsou zenekar

23.00 - 01.00 között a Krétakör SzínészTáncZenekar koncert

01.00 - 03.00 DJ-s  afterparty zárja az estét.

 

További információ:

 

CSÓKA Tímea
PR- és sajtóreferens / PR- and Press Relations
KRÉTAKÖR
H-1062 Budapest
Bajza u. 31.
Tel.: 00 36 1 886 2429
Mobil: 00 36 30 366 9852
www.kretakor.hu

 

 

 

 

Hírlevél
Kedves barátunk!

 

Egy eseményekben gazdag évad után (214 előadás 33 városban 32337 néző előtt) meglehetősen zsúfolt nyár után kezdjük el az új évadot.

A nyár eseményeiről folyamatosan beszámoltunk a honlapunkon, így most csak röviden felsorolom:
Júniusban


- a Bécsi Ünnepi Heteken játszottuk a Sirájt,

- résztvettünk a POSZTon a FEKETEországgal, ahol elnyertük a Legjobb Társulat különdíját, majd

- Hollandiába utaztunk, ahol Terschelling szigetén egyhetes workshop után a helyszínre szabott, szabadtéri változatban játszottuk el az Oerol fesztiválon két előadásunkat, a Leonce és Lénát és a W-munkáscirkuszt.


Júliusban
- Szentendrén rendezett Krétakör-minifesztiválról már beszámoltunk; ez után

- a terrortámadás napjaiban Londonban vendégszerepeltünk a W-munkáscirkusz előadásával.
Augusztus elején


- a Salzburgi Ünnepi Játékok keretében mutattuk be Tasnádi István Phaidra című darabját, Schilling Árpád rendezésében.

- a zürichi Theaterspektakel után az előadás

- budapesti bemutatója szeptember 15-én lesz a Trafóban (további előadások: 16-20., este nyolc óra). A nemzetközi koprodukcióban készült kétnyelvű, feliratos előadás címszereplője Udvaros Dorottya, német és magyar vendégművészek mellett a Krétakör társulatából Tilo Werner és Bánki Gergely játszik még benne. (Utóbbit ne mulasszák el megnézni Vranik Rolandnak a mozikban most bemutatott szemlegyőztes Fekete keféjében!)

- A Phaidra eddigi kritikai fogadtatása meglehetősen vegyes (szemelvényeket honlapunkon olvashatnak hamarosan), érdemes tehát eljönni a szeptember 16-i előadás utáni beszélgetésre, ahol az alkotók válaszolnak kérdéseikre.

 

Szeptember 10-én KRÉTAKÖRNYITÓ: egész délutánt és estét betöltő ingyenes programsorozat a Tűzraktár helyiségeiben, emeletén, lépcsőházában és tetején.

Délután 17 órától várjuk nézőinket a Krétakör teljes repertoárjának zanzásított változatával: különböző előadásaink szereplői találkoznak legnagyobb meglepetésünkre - és az Önökére is - egymással és önmagukkal egy szürreális helyszínen, a Tűzraktár emeleti pázsitján. A társulat összes tagjának részvételével előadott élő színházi klipek után előretekintünk a következő évadra, vendégeink, magyar és külföldi művészbarátaink segítségével ízelítőt kaphatnak az évadra tervezett bemutatóinkból is. Márkos Albert zenéjében, Nagy Fruzsina jelmezeiben és Anev Kámen komputergrafikai alkotásaiban is szokatlan körülmények között gyönyörködhetünk.

 
A fenti műsor után zenei programot kínálunk:
19.30-tól Csákányi Eszter Brecht-Weill dalestjét,

21.00-tól 23.00-ig a MucaMitsou zenekar (Juhász Mitsoura Mónika és Monori András zenekara) koncertjét, majd

23.00-01.00 között a vendégekkel kiegészülő Krétakör SzínészTáncZenekar buliját, melyhez az alkalomra készülő fotómontázs lesz a vizuális körítés.

01.00-03.00 között DJ-s afterparty zárja a az évadnyitót.

 

Szeptemberben több külföldi fellépés is vár a társulatra: újból résztveszünk a nyitrai nemzetközi fesztiválon, ezúttal a FEKETEországgal, és ugyanez az előadás  vendégszerepel Vilniusban is, ahová a néhány hete Edinburgh-ben nagy sikert aratott Siráj is meghívást kapott.

Turnéinkról a hónap közepén megújuló honlapunkon találhatnak fényképes élménybeszámolókat.

 

Következő bemutatónk október 14-én lesz: jelenleg is folynak Ibsen Peer Gyntjének próbái Zsótér Sándor irányításával. Az előadást a társulat a Thália Régi Stúdiójában mutatja be.

Az évad harmadik és egyben utolsó premierjét 2006. januárjában a Katona József Színházzal közösen, a Petőfi Sándor utcai teátrum nagyszínpadán tartjuk, ahol Schilling Árpád rendezi Roland Schimmelpfennig Előtte-utána című darabját.

 

Erről, mint ahogy az első félév gazdagnak és érdekesnek ígérkező további programjairól lesz még alkalmunk beszámolni. Javasoljuk: kezdjük a szezont egy közös bulizással: találkozzunk szombaton 17 órakor a Tűzraktárban (IX. Tűzoltó u. 54-56.)!

 

Budapest, 2005. szeptember 7.

 

 

Veress Anna                     Gáspár Máté                             Büki Dóra

  dramaturg                         ügyvezető                            szervezésvezető


 

süti beállítások módosítása