Cigánylabirintus és Wyssegrad 1330

2005. szeptember 30-án pénteken 18.00-kor és október 1-én szombaton 19.00-kor a Marczibányi Téri Mûvelõdési Központ (1022 Budapest, Marczibányi tér 5/a.) színháztermében lesz látható a két elõadás, a Cigánylabirintus és a Wyssegrad 1330 budapesti bemutatója.

MEGHÍVÓ: Szeretettel várjuk a DrámaDrom budapesti vendégszereplésén!
(2005. szeptember 30-án pénteken 18.00-kor és október 1-én szombaton 19.00-kor)

A KÁVA Budapest első, és Magyarország legnagyobb színházi nevelési társulata. Az ország különböző pontjain 9-21 éves, sok esetben hátrányos helyzetű gyerekek és fiatalok közösségeivel dolgozunk. Olyan komplex színházi nevelési, valamint drámapedagógiai és színházi eszközöket alkalmazó foglalkozásokat tartunk, amelyekben a résztvevőkkel közösen társadalmi, erkölcsi vagy lélektani problémákat vizsgálunk meg cselekvésen keresztül. A résztvevők nem csak megfigyelői, hanem írói, rendezői és szereplői is a közös történetnek, amely a színész-drámatanárok irányítása mellett helyzetek, érzések, gondolatok közös eljátszásával, megjelenítésével születik.

 

DrámaDrom programunkban roma fiatalok közösségeivel dolgozunk, elsősorban Baranya megyében. Munkánk során használjuk a drámapedagógia, a diákszínjátszás, a színházi nevelés, és az együttnevelés pedagógiájának eszköztárát. A programot 2001-ben indította kísérleti jelleggel útjára a Káva, mára négy helyszínen párhuzamosan futó, nemzetközileg elismert modellprogrammá vált, amit a Világbank 2003-ban meghívott Washingtonba, és beválogatta a világ 200 legjobb projektje közé.


 
A Káva színész-drámatanárai a DrámaDrom program keretei közt 2001 szeptemberétől havonta két délután foglalkozásokat tartanak a mánfai Collegium Martineum lakóinak két csoportban, közel 20 fiatalnak. Egy tanév kilenc hónapja alatt több mint 300 órát töltenek együtt. A drámafoglalkozások, tréningek megtartása mellett minden évben elkészül két színdarab is.Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt 2005. szeptember 30-án pénteken 18.00-kor és október 1-én szombaton 19.00-kor a Marczibányi Téri Művelődési Központ (1022 Budapest, Marczibányi tér 5/a.) színháztermében a Cigánylabirintus és a Wyssegrad 1330 című előadások budapesti bemutatóján.


 
További információk a DrámaDrom programról:
http://szinhaz.blog.hu/media/image/2005-09-08/11850969/dramadrom.php?menu=2

 

A bemutatásra kerülő előadásokról:
 
Cigánylabirintus
Színházi előadás Kardos Péter és Nyári Gábor nagy sikerű könyve alapján
"Egy út van előttem, melyiket válasszam?" (Beatrice)
Történetünk főszereplői cigány fiatalok. Két fiú vetélkedik: a nézők, a műsorvezetők és persze ők maguk is játszanak. Saját sorsukkal. Melyikük nyer, melyikük veszít? Mi lesz a nagy kaland vége? Melyikük érezheti a siker ízét? Izgalmas, fordulatos, veszélyekkel teli történetek kanyarognak az útvesztőben. Megtalálja-e valamelyikük a kijáratot?
 
Rendező: Sereglei András
 
Wyssegrad 1330- tragikomédia nemzeti nagylétünkből
"Az úr 1330.ik évében, május Kalendaeját megelőző tizenötödik napon, húsvét nyolcada utáni szerdán, Wyssegradon, mikor a király a királynéval és fiaival a vár alatt lévő házban ebédezett, Felicián észrevétlenül belopózva odalépett a király asztala elé, és éles kardját kirántva hüvelyéből, veszett kutya módjára heves támadással meg akarta ölni a királyt, a királynét, kinek végül négy ujját vette. (...) Alig hihető, hogy egy ilyen szörnyű tett egy napon megtörténhetett."
 
Rendező: Gyombolai Gábor

 

A belépés ingyenes. Mivel a nézőtér befogadóképessége korlátozott, kérjük, hogy részvételi szándékát  feltétlenül jelezze az alábbi elérhetőségek valamelyikén!
Geszti Ágnes: 315-0781;
gesztiagi@externet.hu.

 

süti beállítások módosítása