III. POSZT

A Fesztivál időpontja: 2003. június 5 (csütörtök) - 14 (szombat).

A válogató Németh Ákos drámaíró.

A válogatás módja:

Továbbra is a színházak jelölését tartjuk a legjobb módszernek, de különbséget téve az egyes színházi műhelyek között. Azaz:

1.A "profi", tehát költségvetési intézmények 2-2 előadást jelölnek (1 nagyszínházi, 1 stúdió).
2.Az "alternatív" - vagyis költségvetésen kívüli, de állandó játszási hellyel rendelkező színházak (Szkéné, R.S.9., stb.) 1-1 előadást javasolhatnak.
3.Az "egyéb", vagyis alkalmi társulások által létrehozott produkciók is jelölhetnek, de ehhez legalább két, szakmailag elismert művész ajánlatát kell írásban mellékelni.

Fontos, hogy csak olyan előadásokat lehet javasolni, amelyek a Pécsi Nemzeti Színház valamelyik játszási helyén elférnek, illetve a stúdióelőadások esetén minimum 100 férőhelyes nézőtér kialakítható. Az alaprajzok szükség szerint a színháztól bekérhetők.

Ajánlani olyan előadásokat lehet, amelyeket a színházak 2002. április 1 - 2003. március 31 között mutattak, vagy mutatnak be.

Okulva az idei találkozó tapasztalataiból, a versenyprogram ismeretében elképzelhető, hogy néhány produkcióból több előadást is tartunk, hogy ki tudjuk elégíteni a közönségigényt. Ezért a tavalyinál kevesebb számú produkció kerül beválogatásra, azaz 5 nagyszínházi és 5 stúdió/kamaraszínházi produkció. Emellett a határon túli magyar színházaktól is szerepel egy nagyszínházi és egy stúdiószínházi előadás.

A jelölések határideje:
Profi színházak számára: 2002. november 15. illetve 2003. január 31.
Alternatív színházak számára: 2002. december 15.
Egyéb színházi csoportulások számára: 2003. január 31.

A hivatalos versenyprogram mellett természetesen jövőre is gazdag kiegészítő programot tervezünk. Szeretnénk hangulatában az ideihez hasonló Találkozót rendezni, ahol az érdeklődők a lehetőségekhez mérten folyamatosan Pécsett tartózkodhatnak, jól érezhetik magukat, s nemcsak az előadásokat tekinthetik meg, hanem lehetőség nyílik igazi találkozásokra, beszélgetésekre is.

Magyar Színházi Társaság
H-1068 Budapest, Városligeti fasor 38.
e-mail: magyarszinhazi.tarsasag@axelero.hu
Telefon/fax: 342-0146

süti beállítások módosítása