Három bemutató a Vígszínházban

I. 2005. október 8. szombat - Pesti Színház
Stuart Mária
Rendezõ: Alföldi Róbert

II. 2005. október 9. vasárnap - Vígszínház
A három testõr
Rendezõ: Méhes László

III. 2005. október 15. szombat - Pesti Színház
Négy lába van a lónak, mégis megbotlik
Rendezõ: Eszenyi Enikõ

I. 2005. október 8. szombat - Pesti Színház
Stuart Mária
Rendező: Alföldi Róbert

Az angol történelem egyik viharos időszaka, Angliai Erzsébet kora elevenedik meg Schiller remekművében. A dráma három napba sűríti a cselekményt Stuart Mária szomorú fogságának ábrázolásától kivégzésének és Erzsébet magára maradásának pillanatáig. A valóságban Stuart Mária, a skótok királynője tizenkilenc évig (1568-1587), haláláig sínylődött Erzsébet királynő rabságában, ám soha nem találkoztak. A darabban viszont igen, méghozzá a mű csúcsjelenetében csap össze a két rendkívüli személyiség...
Alföldi Róbert előadásai különlegesek, izgalmasak, gyakran vitára ingerlőek, de mindig izzóan aktuálisak. Így biztos, hogy a Stuart Mária az ő rendezői elképzelésében, Eszenyi Enikő és Börcsök Enikő "királynői" főszereplésével ritka színházi élményt ígér.
További szerepekben: Kamarás Iván, Tordy Géza, Varju Kálmán, Juhász István, Földi László,
Telekes Péter, Szőcs Artur, Szegedi Erika, Hegedűs D. Géza.

II. 2005. október 9. vasárnap - Vígszínház
A három testőr
Rendező: Méhes László


Ugye ismerik őket? A három 17.századi francia "western hős" XIII.Lajos  Párizsában és a negyedik, a rettenhetetlen bátorságú gascogni legény, D’Artagnan; az angol Buckhingam hercegbe szerelmes, boldogtalan sorsú francia királyné; a legendás nyakék körüli kalandos történet, amelynek hőse a három plusz egy testőr; a rettegett és teljhatalmú bíboros és a mesebelien gonosz, de gyönyörű Milady; ők valamennyien és maga a sztori is nemzedékek irodalmi közkincsévé váltak.
Egy mindenkiért, mindenki egyért! - idézzük még ma is a négy vagány testőr jelszavát, és minden remény megvan rá, hogy ez a fogadalom nagyon sokszor fog felhangzani a Vígszínház színpadán, a Dumas regénye alapján Tasnádi István által készített új verzióban. Erre a produkcióra újra összeállt Méhes László rendező csapata, kiegészülve Horgas Ádám Atlantis színházának társulatával. Ők együtt már bebizonyították, hogy birtokában vannak egy különlegesen egyéni, játékos, komplex színpadi nyelvnek, hiszen két kirobbanó Pesti Színház-i siker (Gyalog galopp, Picasso kalandjai) is fűződik a nevükhöz.
Szereplők: Lajos András, Gyuriska János, Sarádi Zsolt, Hajdu István, Kolovratnik Krisztián, Reviczky Gábor, Fesztbaum Béla, Majsai-Nyilas Tünde, Vallai Péter, Lukács Sándor, Hegyi Barbara, Borbiczki Ferenc, Danis Lídia, Oberfrank Pál, Csőre Gábor, Vass Szilárd.

Jelmezterv - Osztrovszkij : Négy lába van a lónak, mégis megbotlik

III. 2005. október 15. szombat - Pesti Színház
Négy lába van a lónak, mégis megbotlik
Rendező: Eszenyi Enikő

Osztrovszkij fanyar komédiája a 19. századi Oroszországban játszódik, ám aktuális politikumát és humorát a korhű díszletek és jelmezek sem rejthetik el. Olyan világ ez, ahol minden a pénzről és az egyéni érdekről szól, csak protekcióval lehetséges az érvényesülés. Mindenki mindenkit szembe dicsér, majd hátba támad.
Eszenyi Enikő rendezése szikrázóan szellemes, erotikával fűtött zenés színház és politikai szatíra egyben. Az előadás zenéjét Darvas Benedek szerezte. A főszerepet Szőcs Artur alakítja, partnerei Börcsök Enikő, Pap Vera, Szegedi Erika, Epres Attila, Rajhona Ádám, Bárdy György, Telekes Péter, Varjú Kálmán, valamint a Vígszínházba ismét visszatérő Tordy Géza.

A bemutatókon kívül a hónap örömteli eseménye, hogy október 16-án 600. (!) alkalommal kerül színre a A padlás című Presser-Dusán-musical.

Bővebb információ:www.vigszinhaz.hu weboldalon
 

süti beállítások módosítása