Zérus - Sinéad Morrissey versei


Rendezõ: Mundruczó Kornél
2005. október 11-12. 20h
Trafó

A Zérusban Mundruczó Kornél rendezõ formálja színházi estté az észak-ír költõnõ, Sinéad Morrissey (1972-) verseit. Morrissey költészetének alapmotívuma az utazás, konkrét és átvitt értelemben egyaránt.

A Trafó és a British Council kortárs irodalmi sorozata keretében brit költők műveit állítják színpadra a Trafó által felkért színházi rendezők. A Zérusban Mundruczó Kornél rendező formálja színházi estté az észak-ír költőnő, Sinéad Morrissey (1972-) verseit. Morrissey költészetének alapmotívuma az utazás, konkrét és átvitt értelemben egyaránt. A rendező két színésznővel és egy csapat fiúval álmodta színpadra a verseket, a brit bentlakásos iskolát idéző lenyűgöző színpadi környezetben.

Az észak-ír költőnőnek eddigi három kötete egy nagyívű költői pályát tár elénk. Sinéad Morrissey beutazta a fél világot Japántól Amerikán át Kínáig és Jordániáig. Jelenleg Belfastban él. Az otthontalanság, a szabadság, a spirituális ébredés és a biztonságkeresés útjai verseiben hol megrendítően okos, hol delejes erejű szólamokkal jelennek meg. A finom hangú és rendkívül formaérzékeny költőnő munkásságát díjak egész sora fémjelzi. Megkapta a Patrick Kabvanagh díjat, az Eric Gregory díjat, a Macaulay ösztöndíjat és jelölték a legrangosabb T. S. Eliot díjra is. Jelenleg a Queen’s Egyetem költő-rezidense.


Rendező: Mundruczó Kornél
Díszlettervező: Menczel Róbert
Jelmeztervező: Breckl János
Munkatársak: Petrányi Viktória, Hidvégi Anna, Gerő Marcell


Szereplők: Szamosi Zsófia, Tóth Orsi, Á. Szabó Ajtony, Bodor Richárd, Czár László, Deme László, Hován Gábor, Hudák Viktor, Kádas József, Kokics Péter, Krausz Gábor, Krisztik Csaba, Marosi Viktor, Moldván Levente, Pásztor Tibor, Reitter Zsolt, Soós Attila, Tompa Ádám, Törőcsik Tamás, Vincze Márton
 


Médiatámogatók: Súgó, Élet és Irodalom, Rádió Café, Port.hu, Alarm Magazin

További információ: Kenesei Edina (456-2043)
Jegyinformáció kizárólag a jegypénztárban, a 215-1600 telefonszámon kérhető, 14h és 20h között, szombaton és vasárnap 17h és 20h között

süti beállítások módosítása