A FÉNY ÖSVÉNYEI

Az október 26-i debreceni országos bemutatót követõen október 27-tõl látható "A fény ösvényei" címû film a mozikban. A Cseh Annamária, Cserhalmi György, Kovács Lajos és Soós Attila fõszereplésével készült alkotás egy modell és egy ötvösmester párhuzamos történetét meséli el.

A film hét díjat is elnyert a 36. Magyar Filmszemlén, többek között a legjobb első filmnek járót, a legjobb férfi alakításért járót (Cserhalmi György) valamint a Diákzsűri legjobb nagyjátékfilmnek odaítélt fődíját.

Különleges elbeszélésmódjával, igényes vizualitásával és nem utolsósorban káprázatos szereposztásával igazi mozgóképes csemege. A főszereplők mellett kisebb szerepeiben is olyan kiváló művészek láthatóak mint Törőcsik Mari, Czukor Balázs, Szilágyi Enikő, Csányi Sándor, Tóth Anita, Csőre Gábor, Horváth Csaba, Melkvi Bea és Újhelyi Kinga. Cseh Anna Mária, Soós Attila és a koreográfus-táncos Horváth Csaba első filmszerepe! "A fény ösvényei" zenéjéért Márkos Albert a felelős, a forgatókönyvet Solti Emese Babette, Tar Sándor és Mispál Attila írták, a látványtervező Berzsenyi Krisztina, fényképezte Nagy András, rendezte Mispál Attila.

További információk a film honlapján - www.afenyosvenyei.hu - találhatóak.

süti beállítások módosítása