Vízkereszt-bemutató a Vidám Színpadon

Elsõ alkalommal Shakespeare Vízkeresztjének bemutatóján. A Quimby együttes zenéjével elemelt és felemelt produkció a Keszthelyi Nyári Játékok nagy "slágere" volt idén. A sláger szó itt konkrétan is értendõ, hiszen a napokban megjelenõ új Quimby-lemezen több slágergyanús dal hallható az elõadásból.

Bemutató: október 21-én 19 órakor a VIdám Színpadon

 


Csinosodik, szépül a Révay utcai teátrum. Kicserélték a nagyszínpad nyikorgó deszkáit, vasajtókat illesztettek az előszínpadi oldaljárásokhoz. A Kis Színpad előterében parketta került a kopott szőnyegpadló helyére, vidám-vörösre mázolták a liftet, barátságos vajszínűre festették a lépcsőházat, folyosókat, öltözőket. A mesteremberek levonultak, a színészek bevonulnak. Ők is festenek. Persze egészen mást. Arcot, testet, jellemet.

Első alkalommal Shakespeare Vízkeresztjének bemutatóján. A Quimby együttes zenéjével elemelt és felemelt produkció a Keszthelyi Nyári Játékok nagy "slágere" volt idén. A sláger szó itt konkrétan is értendő, hiszen a napokban megjelenő új Quimby-lemezen több slágergyanús dal hallható az előadásból.

- A Kiss Tibor vezette rock-csapat nem csak zeneszerzőként jegyzi a produkciót, hanem élőben is játszik - mondja  Puskás Tamás rendező.  - Végül is a shakespeare-i gyakorlatot követtük, hiszen a költő idejében ezek a vígjátékok zenés, táncos, akrobatikus mutatványok voltak - a kor divatja szerint. Ha ezt ma egy az egyben utánoznánk, a néző kiszédülne a színházból. A Quimby utánozhatatlan, erős tehetségű zenéje viszont bent tartja a nézőt, mert a korszerű muzsika szíven találja. A Vízkereszt nem felhőtlen komédia, inkább mondjuk azt, keserédes vígjáték. Keserű, mert hiába kergetjük álmainkat, de édes, mert végül mindenki párjára lel.

 


süti beállítások módosítása