A Krétakör novemberi hírlevele

Utolsó elõadások

Feltett szándékunk, hogy ebben az évadban valamennyi (összesen 12) produkciónkat megfelelõ elõadásszámban játsszuk idehaza, ám jó néhányukat egyúttal le is vesszük a mûsorról. Ennek megfelelõen novemberben látható utoljára a Phaidra, amit a budapesti premier után Stuttgartban, Berlinben és a wroclawi Dialog fesztiválon is sikerrel mutattunk be.

"Az előadást Schilling térben és időben is leszűkítette a salzburgi premier óta, s ez nagyon jót tett neki... Nagyszerű a különböző stílusok ötvözése az antik dallamoktól a kortárs elidegenítésen át egész a mobiltelefon-csipogásig." (Armin Friedl, Stuttgarter Nachrichten, 2005. október 4.)

"Ez a nagyszerűen játszott, dinamikus előadás több jelentéssel is bír. A szex brutális, a meztelen férfitest a tehetetlenséget mutatja be, s végtelen a testiséggel átitatott emberi tragédia. A FEKETEország és a Phaidra egymásutánjában számomra láthatóak voltak Schilling ismétlései, bár szerencsére sziporkázó szellemessége egyszer sem hegyta cserben." (Agata Saraczynska: Schilling napja, Gazeta Wyborcza, 2005. október 10.)

Előadások: november 1-6. 20 órakor a Trafóban

 

Hazai közönség előtt szintén utoljára játsszuk a 2004-es év eseményei alapján, társulatunk közös munkájával készült FEKETEországot november 15., 16., 17-én a Millenáris Teátrumban. Immár hagyományosan, minden előadás után jön a Feketeleves, meghívott vendégekkel az előadáshoz kapcsolódó témákról. Ezek részletes programjáról külön hírlevélben számolunk majd be.

Az előadással november végén franciaországi turnéra indulunk, majd januárban pár napig a Millenárison nyilvános forgatást tartunk, mivel a Feketeország DVD-kiadását tervezzük.

  

Kasimir és Karoline

Új helyszínen, a Merlin Színházban újítjuk fel Ödön von Horváth darabját, amelyet november 9-11. között láthatnak. Az évad első előadásai alkalmából Budapestre érkezik a rendező, Wulf Twiehaus is, aki részt vesz a november 9-én, az előadás után tartandó közönségtalálkozón is.

 

Peer Gynt

Az októberi nagy sikerű bemutató után november első hetében újra játsszuk Ibsen remekét, Zsótér Sándor rendezésében.

 
A Thália Régi Stúdióban mindössze 80 férőhelyet tudtunk kialakítani, ezért türelmüket kérjük azoknak is, akik idén esetleg már nem jutnak be az előadásra; előjegyzéseket természetesen felveszünk.
"A nyafogó színházi pénzkidobás idején az albérletből albérletbe járó Krétakör szegény színházában igen gazdag színház látható.(...) Az együttes játék finom hálózattal összeköti egymással a szereplőket. Olyan bonyolult színpadi szerkezetben, mintha kifeszített kötélen egyensúlyozna egyszerre nyolc kötéltáncos. (...) A megszakítatlan, rejtett kapcsolat gerjeszti az előadás feszültségét, humorát és báját. Minden egyes szereplő kap magánszámot. Legfőbb azonban az egymás tekintetébe kapaszkodó, egymás lélegzetét, ritmusszámát folytató összetartozás. (...) A 138 éves drámai költemény hazaérkezett a mai színházba. - írta az előadásról Molnár Gál Péter.

A november 5-i előadás utáni beszélgetésen találkozhatnak az alkotókkal.

 

Színház és Irodalom VII.

Felolvasó-színházi sorozatunk következő előadása november 19-én lesz a Gödörben. A Preparált angyal című estet Péterfy Gergely írásaiból testvére, Péterfy Bori szerkeszti, Kuthy Ágnes árny-és fényjátékával. A felolvasás után beszélgetés lesz az alkotókkal, 23 órától pedig a Krétakör SzínészTáncZenekar ad koncertet. Az estre és a koncertre jegyrendelést már felveszünk!

 

Rövid hírek


 

- November elején kezdjük el új produkciónk próbáit: Roland Schimmelpfennig, kortárs német szerző Előtte-utána című darabját Schilling Árpád rendezi, az előadást a Katona József Színházzal együttműködésben készítjük el. A két színház társulatának tagjai mellett vendégként Törőcsik Mari is játszik benne, bemutató 2006. január 13-án lesz a Katonában.

 

- 125 éves a Magyar Iparművészeti Egyetem című programsorozat - melynek arculatát grafikusunk Anev Kámen tervezte - keretén belül látható Ágh Márton díszlettervezőnk koncepciója alapján készült Jubileumi nagymosás című interaktív installáció a Ponton Galériában. A kiállítás november 12-ig még megtekinthető. Részletek: www.mie.hu

 

- November 25-26-án látható a Trafóban a társulatunkkal jelmez- és maszktervezőként rendszeresen dolgozó Nagy Fruzsina és Pater Sparrow RECYCLE - DivatFilmSzínház című, különböző vizuális műfajokat ötvöző látványos, elgondolkodtató és szórakoztató show-műsora.

 

További részletekért látogasson el a honlapunkra ( www.kretakor.hu ), ahol naprakész információt találhat a Krétakör műsoráról és minden egyéb programjáról.

 

süti beállítások módosítása