A Vígszínház novemberi Hírlevele

Az októberi premier-dömpinget követõen megkezdõdtek az évad két újabb bemutatójának próbái a Pesti Színházban, illetve a Vígszínházban.
Január 7-én lesz Materlinck A kék madár címû darabjának bemutatója Zsótér Sándor rendezésében, január 14-tõl pedig Szép Ernõ Lila akáca látható Forgács Péter rendezésében lesz látható.

Vígszínház

Maeterlinck: A kék madár
Rendező: Zsótér Sándor
Bemutató: 2006. január 7.

Bertolt Brecht világa - A szecsuáni jólélek, A kaukázusi krétakör - után ezúttal Maeterlinck klasszikus művét idézi színpadra Zsótér Sándor. A bemutatóra decemberi hírlevelünkben részletesen kitérünk, ám a szereposztás jelzi, Zsótér hűséges ahhoz a színészgárdához, amellyel korábban jól és sikeresen dolgozott együtt. A főbb szerepekben Venczel Vera, Harkányi Endre, Börcsök Enikő, Halász Judit, Hegedűs D. Géza, Juhász István, Varju Kálmán, Szamosi Zsófi, Tanai Bella, Gyimesi Pálma, Szatmári Liza, valamint egy kiváló ex-vígszínházi színésznő, Béres Ilona látható. 

Pesti Színház

Szép Ernő: Lila ákác
Rendező: Forgács Péter
Bemutató: 2006. január 14.

Szép Ernő (színpadi) költészetének tán leghíresebb darabja a Lila ákác, amely először regény formájában jelent meg 1919-ben, majd a szerző írt belőle színművet. A múlt századelő Pestjének szellemiségét megidéző történetben természetesen a fiatalságé, a szerelemé a főszerep. Az ifjú szerelmesek: Csacsinszky Pali, illetve Tóth Manci alakjában két pályakezdő fiatal, Telekes Péter és Tornyi Ildikó mutatkozik be. A további szereplők: Igó Éva, Lukács Sándor, Lajos András, Vallai Péter, Pindroch Csaba, Csőre Gábor, Kolovratnik Krisztián, Zeck Julianna, Cseh Judit, Szőcs Artur és egy régi nagyszerű játszótárs, Miklósy György. Decemberi hírlevelünkben ezt a bemutatót is bővebben ismertetjük.

A Vígszínház Házi Színpadán folytatódik Presser Gábor nagy sikerű önálló estje, továbbá újra színre kerül Vaszilij Szigarjev: Plasztilin (Gyurma) című drámája, amelynek a múlt évad végén volt a bemutatója a Színművészeti Egyetem végzős növendékeinek előadásában. A produkció értékét jelzi, hogy meghívást kapott Milánóba, a Piccolo Teatro-ba, a 2005-ös Kortárs Dráma Mesterkurzusára , ahol két alkalommal (november 8-9.) adják elő a darabot.

Jeles jubileumaink:
Picasso kalandjai - 75. előadás! (november 11.)
Tévedések vígjátéka  50. előadás! (november 18.)
Hamupipőke - 50. előadás (november 27.)

Reméljük, a fenti események felkeltették érdeklődését. Bővebb információ internetes honlapunkon (www.vigszinhaz.hu) található, további részletekkel pedig a 06-1-329-23-39-es telefonszámon tudunk szolgálni.

süti beállítások módosítása