Turandot az Új Színházban

"...Egyszer régen a messzi Kínában élt egy Turandot nevû szép és okos hercegnõ, aki nem akart férjhez menni, még törvénybe is foglaltatta: csak annak hajlandó kezét nyújtani, aki három talányát megválaszolja. De aki nem állja ki a próbát, büszke fejét pallos alá hajtsa...

Tekintse meg az elõadáson készült képriportunkat!

Sorban hullottak a királyi fejek a porba, míg egy napon Pekingbe érkezett Kalaf, a tatárok bujdosó fejedelmének egyetlen fia. Megpillantotta Turandot arcképét, beleszeretett, és kérőnek jelentkezett a palotában..." (Illyés Gyula fordítása)


A kínai hercegnő történetéből mítosz lett, a "Turandot" név a büszke és kegyetlen nő szimbólumává vált.
A roppant látványos jelmezekben, különleges sminkekkel, egyedi koreográfiával előadott, mégis puritán darabban Györgyi Annáé a címszerep, Vass György, Botos Éva, Huszár Zsolt, Kovács Krisztián, Fodor Annamária, Almási Sándor, Pálfi Kata, Kecskés Karina és Széll Attila láthatóak vele a színpadon. 

A bemutató november 5-én szombaton lesz az Új Színház Nagyszínpadán. A díszlet- és jelmeztervező Füzér Anni, az élő dobot Debreczeni Róbert szólaltatja meg, a rendező pedig Forgács Péter. A mozgást Duda Éva és Gergye Krisztián dolgozta ki.  


forrás: Új Színház

süti beállítások módosítása