Mûsorváltozás a Millenárison

A nagy érdeklõdésre való tekintettel november 15-én este 20 órakor a felnõtt nézõink számára is bemutatjuk a Bábopera címû elõadásunkat, mely délelõtt 11 órakor gyerekbérlet - sorozatunk részeként is megtekinthetõ.

Örömteli műsorváltozás!

A nagy érdeklődésre való tekintettel november 15-én este 20 órakor a felnőtt nézőink számára is bemutatjuk a Bábopera című előadásunkat, mely délelőtt 11 órakor gyerekbérlet - sorozatunk részeként is megtekinthető.

A Bábopera Muszorgszkij: A mutatványos és a sokak által ismert és elismert Nagy János (jazz zongorista és zeneszerző) A hasbeszélő című művét dolgozza fel.

 

Az előadás különlegessége, hogy a klasszikus opera és a kortárs zene találkozását

Bőcs Attila - több jelentős báb- és operaprodukció alkotója "hozza helyzetbe".

 

A sajtó számára a belépés ingyenes!

 

 

A Színlapból:

Muszorgszkij: A mutatványos című pamflettjében egyes klasszikus típusokat kelt újra életre, a ködből jósló angyali lény az életkerék segítségével. Elsőként az életvidám Fiff lép fel a színen és az öröknővel Pattival lép kapcsolatba. Fiff bukása után a nőtől tartózkodó örök csecsemő vonszolja át magát a színen.

A műsor második részében a Nagy János által komponált egyfelvonásos operában a fáradt mutatványos (hasbeszélő), aki az előadás után megtér hotelszobájába, egymaga kelti életre és szólaltatja meg családjának, bábszínházának tagjait. Ebben a darabban tovább folytatódik az örök nő és a férfi konfliktusa, csak most egy öregedő magányos ember skizofrén, tragikomikus világába tekinthetünk be általa.

 

Szereposztás:

 

Hasbeszélő - Fátrai János

Orfeum szolga, pincér - Pulius Tamás

 

karmester - Nagy János

zongora - Antal Gábor

fuvola - Pálhegyi Máté

klarinét - Ablonczy Keve

szaxofon - Zsemlye Sándor

fagott - Blaskó Mihály

hegedű - Frankie Látó, Balázs Gergely, Raposa Krisztina

brácsa - Markó János

cselló - Sturcz András

 

Bábosok: Simor Ágnes, Büki Márton,  Sebes Juli, Varga Zalán, Vince Márton

 

Zenéjét írta és hangszerelte: Nagy János

Rendező: Bőcs Attila

 

süti beállítások módosítása