Színház nyílt az Almássy téren

December elejétõl fogadja a nézõket az Almássy Téri Szabadidõ Központ területén egy "színházi multiplex", ahol terveik szerint minden korosztály megtalálja majd a maga ízlésének megfelelõ elõadást.

Öt helyszínen, folyamatos programot biztosítanak, ezért a "színházi multiplex" kifejezés.

A nagy terem, a "Big Apple" ad helyet a vígjátékoknak és a musicaleknek. Hétköznap délelőttönként a gyermekeké a nézőtér, ahol mesejátékokon és bábelőadásokon szórakozhatnak.

A kamaraterem, a "Vad Alma", melyben esténként alternatív és kamaradarabok kapnak teret.
Délutánonként iskolásoknak szánt kötelező olvasmányokból lesznek előadás sorozatok.

A "Cafe Compote" kabaré és sanzon esteket, valamint önálló műsorokat mutatnak be, gyakran sztárvendégekkel.

Magyarországon egyedül álló az "Almalé", mely a medencét foglalja magában, ahol eddig soha nem látott formátumba öltött előadások születnek, nem kis meglepetéseket tartogatva.

Legvégül, de nem utolsó sorban a "Zöld Alma", a tetőterasz várja nyaranta a színházi különlegességeket szerető publikumot.

Minden kedves nézőt sok szeretettel vár az Almási színház csapata.

***

A MAGYAR TENGEREN
Retro politikai szatíra

Örkény István és Slawomir Mrozek novelláit felhasználva, Slamowir Mrozek "A nyílt tengeren" című műve alapján írta: Nagy Kati
Szereplők:

A Kövér: Borbély János
A Középső: Ferencz Attila
A Kicsi:Pipó László
A Postás:Ruzicska László
Árus, Lakáj, Zimmer Frei-s: Sáfár Kovács Zsolt

Történik a "Magyar tengeren", a XX. Század környékén

Rendezte: Nagy Kati

A rendező munkatársa: Ruzicska László Mozgás: Molnár Ferenc

Egy abszurd korban létezik-e még az abszurd, mint színházi műfaj? Hisz, szinte egy realista kordokumentumot mutat fel Mrozek, ahogyan elénk tárja a "Kisembert" felzabáló hatalmak agresszivitását, képmutatását, blöff rendszerét. A beteg társadalmakat beteg emberek alkotják, s természetesen csak úgy gyógyíthatóak, ha meg merjük látni az okokat, és kimondjuk a rég ki nem mondott, egymással meg nem beszélt szavakat...

Előadásunk bátran, humorral szembesít nagyrészt önmagunkkal, miközben az elmúlt század novellái egyedülálló mélységgel mutatnak rá gócpontjaira. A darab látványvilága egészen újszerű, hisz egy valódi uszodában kerül színre az előadás. Ajánlom mindenkinek, aki nem szemérmeskedni vagy szépelegni, hanem gondolkodva szórakozni szeretne, ha színházjegyet vásárol...

 Nagy Kati

***

Tom Ziegler:
GRACE ÉS GLORIA
A pécsi Nemzeti Színház művészeinek vendégjátéka
Színmű két felvonásban

Szereplők:
Grace:Sólyom Katalin Jászai -díjas
Gloria:Füsti Molnár Éva Jászai -díjas 
Rendezte: Füsti Molnár Éva Jászai -díjas

Díszlet - jelmez:  Tresz Zsuzsa
Asszisztens:  Markó Rita

Hogyan adunk számot életünkről? Miért vagyunk ezen a világon? Nincs ember, akit ne foglalkoztatna ez a kérdés, hiszen életünk minden percében ott ólálkodik körülöttünk az elmúlás.  Grace-t az idős parasztasszonyt nemrég engedték ki a kórházból. Gondozója, a New York-ban nagy karriert befutott önkéntes szociális munkás, Glória, mellette akar állni utolsó óráiban. Kettőjük történetét mondja el az ismert amerikai író. Grace mélyről fakadó, eredeti szellemessége, az elmúlást derűs belenyugvással fogadó életbölcsessége meggyőzi a problémákat eddig okosan felülről kezelő Gloria-t. Ki segít, hát kin? Az ápoló a betegen, vagy a vidám, bölcsen hívő idős asszony a megfáradt kiégett fiatalon. Erre a kérdésre próbál válasz adni az előadás. Egy nevettető, meghatóan hátborzongató történet életről és halálról.

ELŐADÁSOK:     2005. DECEMBER 5.   1900, 2005. DECEMBER 12. 1900

forrás: Almási Színház

süti beállítások módosítása