Magyar szerző műve alapján készült balett

Balázs Ágnes "Andersen, avagy a mesék" címû regénye nyomán a würzburgi Mainfranken Theater 2005. november 20-án bemutatta az "Andersens Welt" címû mese balettet.

Balázs Ágnes Iglódi István osztályában végzett a Színház-és Filmművészeti Főiskolán 1993-ban, színész szakon. A Nemzeti Színház művésze volt, majd szabadúszóként több budapesti színházban is színpadra lépett. 2 zenés művét - Psyché megidézése és az Isteni show (musical) - saját vállalkozásban vitte színre.

Balázs Ágnes

Regényírói munkásságának első darabja az "Andersen avagy a mesék meséje" című regény, amely 2003-ban jelent meg a Holnap kiadó gondozásában. A regényből készült filmforgatókönyvvel 2. helyezett lett a nemzetközi Hartley Merrill forgatókönyvíró pályázat magyarországi fordulóján.

Andersen

Balázs Ágnes az Andersen történet musical változatát is elkészítette, amelynek szövegkönyvét és zenéjét is a színésznő-író jegyzi. Az Andersen musical sikerét jelzik az egymást érő bemutatók itthon és külföldön: 2004 november : Szegedi Nemzeti Színház; 2004 december : Pesti Magyar Színház (jelenleg is műsoron); 2005 május: Békés Megyei Jókai Színház; 2005 szeptember: székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház (Erdély-jelenleg is műsoron).

Az "Andersens Welt" Balázs Ágnes művének 5. bemutatója. A würzburgi Mainfranken Theater balettigazgatója, Anna Vita Eric Satie zenéjét felhasználva meséli el az eredeti történetet a balett nyelvére lefordítva.

süti beállítások módosítása