Büszkeség és balítélet

A Büszkeség és balítélet című romantikus vígjáték bemutatójára készül a Karinthy Színház. Jane Austen regényéből készült már TV filmsorozat, és Oscar díjas mozifilm, a világon jelenleg is több színpadi változata fut. A Karinthy Színház Deres Péter színpadi átiratát kezdte el próbálni a napokban. A jellegzetes női sorsokat, nagy szerelmi románcokat, intrikát, félreértést és humort ötvöző történet bővelkedik a hálás női és érdekes férfi szerepekben. A Karinthy Színház előadásának főszerepeit ismert, jeles művészek játsszák majd.

DSC_0180-2
Jelenet a próbáról

 

A szinte már ikonként, vagy szimbólumként számon tartott szerelmi főszálat, Miss Elizabeth Bennet és Mister Fitzwilliam Darcy büszkeségből és balítéletből szőtt szerelmi harca jelenti. Kettősüket a Karinthy Színházban Kéri Kitty és Oberfrank Pál jelenítik majd meg.

 

DSC_0005
Jelenet a próbáról

 

Az előadás külön meglepetése az Öreg grófnő, Lady Catherine de Bourgh e színpadi változathoz írt különös figurájában, a színpadon új szerepben már régen látott nagyszerű művésznő, Venczel Vera megjelenése lesz.

 

DSC_9952
Jelenet a próbáról

 

A Bennet házaspár hálás és humoros szerepére Mertz Tibor és Egri Márta készül. A többi Bennet lányokat: Érsek Obádovics Mercédesz, Sallai Nóra, Sipos Eszter Anna, valamint Császár Réka alakítják.

 

DSC_0118
Jelenet a próbáról

Hálás színpadi feladathoz jutnak továbbá: Háda János, Szirtes Balázs, Németh Gábor, Vertig Tímea, Hábermann Lívia, valamint Varga Bálint. A többnyire Csajkovszkij és más romantikus zenére alapozott bálok koreográfiáját Bodor Johanna és munkatársa, Szelőczey Dóra készítik.

 

DSC_0215
Jelenet a próbáról

 

A díszletek és a jelmezek a Karinthy Színház számára nem először alkotó Daróczi Sándor tervei alapján készülnek. Az előadás rendezője Karinthy Márton igazgató.

 

----

BÜSZKESÉG ÉS BALÍTÉLET

r.: Karinthy Márton
bemutató: 2009. november 27. /péntek/ este 7 óra
Karinthy Színház - 1118 Budapest, Bartók Béla út 130.
Szervezés: (06-1) 243-7358, 06-20 925-1352

Forrás: Karinthy Színház

süti beállítások módosítása