Nyelv és zene újra együtt,

A MU Színházban  december 3-án megrendezésre kerül a  POE - 3 DUOS címû est, amely érdekes példája lehet a költészet és a zene mai újratalálkozásának.

Három érdekes duót láthatunk, hallhatunk - egy-egy irodalmár és egy-egy zenész gondolja újra a zene és költészet viszonyát:
 
"Mert költészet és zene néha látszólag különválik bár, s az egyik a (hang)költészeti, a másik a zenei gondolatvilágban őrzi hangi és szellemi karakterét, útjaik eredetüktől fogva egyre csak összefutnak."
 
POE-3 DUOS

Fellépnek:
 
Árvai György    -    Peer Krisztián
Najmányi László    - dr Máriás
Szkárosi & Bernáthy& Konnektor

Nyelv és zene újra együtt, végre a kor áramában, mint mindig, amikor nagyszabású költészet és nagyszabású zene létezett - ókorban, lovagkorban, oratóriumok korában, az igazi, dögös, művészi operák korában, a futurista és a dadaista invenciók korában, és persze a 20. század hatvanas éveiben kibontakozó, nehezen túlbecsülhető értékeket létrehozó dalkultúra korában. Mert költészet és zene néha látszólag külön válik bár, s az egyik a (hang)költészeti, a másik a zenei gondolatvilágban őrzi hangi és szellemi karakterét, útjaik eredetüktől fogva egyre csak összefutnak.

Mai újratalálkozásuk a rap, a partyzene, a poszt-technó, a kortárs elektronikus zene környezetében azt ígéri, saját maguk meghaladásával a költészet és a zene újra gazdag gondolat- és érzelemvilágok egységes, összetett, artikulált megszólaltatására válhat képessé, szellemi és gyakorlati segítséget nyújtva mindnyájunk számára, hogy meghaladjuk saját látásunk és hallásunk, anyagba zárt életünk korlátait.

süti beállítások módosítása