Portugál, Reviczky, Egressy

Az Almássy téri Szabadidõközpont /1077 Bp., Almássy tér 6./ vendége lesz Egressy Zoltán december 5-én, hétfõn délután 17 órakor. Az íróval Bóta Gábor újságíró, a Magyar Hírlap munkatársa beszélget. A Reviczky, a Portugál színházi elõadásairól Kõvári Orsolya újságíró, a Premier szerkesztõje számol be.

A népszerű drámaíró legújabb színházi bemutatója október 15-én volt a Szegedi Nemzeti Színházban, ahol a Reviczky című, tíz éve született Egressy-dráma került színre, Hargitai Iván rendezésében, Pataki Ferenccel a címszerepben. A nagy sikerrel játszott előadás főbb szerepeiben Bajcsay Máriát, Cseh Juditot, Fekete Gizit, Galkó Bencét, Király Leventét, Márkus Juditot, Megyeri Zoltánt, Rancsó Dezsőt, Szerémi Zoltánt láthatja a közönség.

Egressy Zoltán | Fotó: Pélyi Nóra

Egressynek az idei könyvhétre jelent meg Portugál - Nyolc dráma című gyűjteményes kötete. A vaskos könyv a címadó, immár Európa-szerte játszott Portugál című drámán  kívül tartalmazza a Sóska, sültkrumpli; a Kék, kék, kék; a 4x100; a Vesztett éden; a Három koporsó; a Reviczky, s a Baleset című színműveket.
/info: www.portugal.szinhaz.hu/

 

Kovács Dezső

süti beállítások módosítása