A sötétség titokzatos világa, ismét

A Best of Image címû produkciót még három alkalommal és egyben utoljára tekinthetik meg 2006. február 9-én, 10-én és 11-én a Thália Színházban. A prágai társulat új szervezésben, az Armel Produkció valamint a Thália Színház közös meghívására érkezik hozzánk.

A közönség azon része, akik az idén nyárra illetve õszre meghirdetett és elmaradt elõadásokra vett jegyeiket nem váltották vissza, meglévõ belépõiket beválthatják bármelyik februári elõadásra.

Az Image Theatre-t  Eva Asterova és Alexander Cihar alapította 1989-ben.  A látvány- és fényszínház, tánc, kortárs jazz és más zenei stílusok valamint a pantomim ötvözésével egy egészen különleges új műfajt teremtettek. Ebben a színházban a fantázia világa jelenik meg a színpadon, melyben a fény és a sötét játssza a főszerepet. A titokzatos sötétség mélyéről költői képeket varázsolnak elénk. A színes fényekben világító jelmezekbe öltözött táncosok sosem látott forma- és mozgásvilággal ejtik rabul a nézőket. A hagyományos kifejezőeszközök használata mellett a sajátos performansz során vetítenek is, és számos különleges effektust dolgoztak ki, amelyeknek köszönhetően semmihez sem hasonlítható vizuális élményekben lehet részünk.

Első műsorukat 1990-ben állították színpadra, amelynek zajos sikere számos külföldi turné-meghívást szerzett a társulatnak. Következő produkciójukat már saját színházépületükben hozták létre és a Fancy! eljutott az ezredik előadásig! Általában egyszerre három-négy különböző darab szerepel programjukban. A társulat mára sajátos struktúrával rendelkezik és kreatív munkatársak állandó csoportja alkotja a közösség magját. Minden újabb produkció születésénél az vezérli őket, hogy a közönség az előadás végén egy magával ragadó, örömteli élménnyel gazdagabban hagyja el a nézőteret.

forrás: QualitART Kommunikációs és Művészeti Ügynökség

süti beállítások módosítása