Országos Diákszínjátszó Találkozó

Az Országos Diákszínjátszó Egyesület eljuttatta szerkesztõségünkhöz a 2006 - os ODT felhívását. Kattintson tovább!

Kedves Barátunk!

Az Országos Diákszínjátszó Egyesület ismét meghirdeti a magyarországi diákszínjátszó csoportok felmenő rendszerű találkozóját, amelyre várjuk minden olyan csoport nevezését, amely tagjai legalább kétharmad részben, de nem több mint két fő kivételével 14-20 év közötti középiskolások.

Az Országos Diákszínjátszó Találkozóra műfaji és tematikai megkötés nélkül nevezhetőek előadások, kivéve a musical, rockopera, operett műfajhoz tartozó produkciókat, mivel ezeknek saját fesztiváljuk van (Scherzo Fesztivál). A nevezett előadások ajánlott műsorideje 45-50 perc, a műsoridő a 90 percet nem haladhatja meg. Egy csoport legfeljebb két előadással nevezhet. Nem nevezhetőek azok az előadások, amelyek az utóbbi 3 év országos találkozóinak döntőjében szerepeltek. A nevezett előadások az ODE által felkért szakmai zsűrik döntése alapján juthatnak tovább az április végi országos döntőbe, amelynek helyszíne ezúttal Dombóvár lesz.

A Találkozóra a csoport működési formájától függően az alábbi két versenykategória egyikében lehet jelentkezni:

1. Művészeti iskolák: Alapfokú művészeti iskola bármely előadóművészeti tanszakán (színjáték, bábjáték, tánc, mozgásművészet), drámatagozatos gimnáziumban, színiiskolában vagy drámastúdióban tanuló diákokból álló csoport.
2. Nem művészeti iskolák: Minden, a fenti kategóriába be nem illeszthető módon működő csoport.
3. A fentieken túl versenyen kívüli kategóriában indulhat minden, a kiírásnak megfelelő csoport, és a 20. életévüket már betöltött tagokból álló, de továbbra is együtt dolgozó, volt diákszínjátszó csoportok. A versenyen kívüli kategóriában induló csoportok a működési helyükhöz legközelebb eső regionális találkozón vehetnek részt, ahol az ODE szakmai zsűrije - amennyiben ezt kérik - értékeli a produkciót, de továbbjutásukra nincs lehetőség.

A regionális találkozók március folyamán lesznek, az országos döntőre pedig április végén kerül majd sor. Az előadásokat az ODE által felkért szakmai zsűri értékeli és arany, ezüst vagy bronz oklevéllel, valamint különdíjjal jutalmazhatja. Mind a regionális, mind az országos találkozókon a különböző kategóriákban induló csoportok egy fesztivál keretein belül lépnek fel. A jelentkező csoportok kizárólag a működési helyükhöz legközelebb eső regionális fesztiválon indulhatnak. A fellépés pontos helyét és időpontját az ODE jelöli meg. A hiányos vagy későn beérkező jelentkezéseket nem áll módunkban elfogadni!

A kiírásban szereplő feltételeket figyelmen kívül hagyó előadások automatikusan a versenyen kívüli kategóriába kerülnek!

A jelentkezések beérkezésének határideje: 2006. január 23.

A jelentkezés feltétele a 2500 Ft-os részvételi díj befizetése, amely a tagság szándékának jelzése esetén egyúttal éves tagdíj is. A tagsági szándék a jelentkezési lapon tüntethető fel. A tagság nem feltétele a jelentkezésnek.

A jelentkezési lapokat az alábbi címre várjuk:

ORSZÁGOS DIÁKSZÍNJÁTSZÓ EGYESÜLET (ODE): 1214 Budapest, Simon Bolivár sétány 4-8.

További információ, jelentkezési lap igénylés:

Telefon: (06-1)-420-7282
Mobil: (06-30)-281-5169 (Vági Eszter)
E-mail: http://szinhaz.blog.hu/media/image/2005-12-09/11851615/ode.posta@gmail.com, quintilianus@freemail.hu
WEB: www.szinhaz.hu/http://szinhaz.blog.hu/media/image/2005-12-09/11851615/ode.

süti beállítások módosítása