Májusünnep az Operaházban

A Magyar Állami Operaház második alkalommal rendezi meg a Májusünnep fesztivált. Május 2-ától 13-áig hat operát tűznek műsorra, amelyek főszerepeiben a nemzetközi operaélet ismert és jelentős énekesei lépnek színpadra.

majusnneplead

 

Az Operaház Májusünnep fesztiválja kettős célt valósít meg: számos külföldi művészt invitál Magyarországra, hogy a hazai közönség is megismerhesse az amerikai és európai kontinens népszerű és foglalkoztatott operaénekeseit, miközben a budapesti dalszínházat bekapcsolja a nemzetközi operaéletbe.
Az idei Májusünnepen Mozart: Titus kegyelme, Richard Strauss: Elektra, Rossini: A sevillai borbély, Puccini: Tosca, Verdi operái közül pedig a Don Carlos és a Nabucco, azaz az Operaház sikeres repertoár-darabjai lesznek színen.

Az előadásokat neves hazai dirigensek vezénylik: Dénes István, Fischer Ádám, Kesselyák Gergely, Kovács János és Medveczky Ádám.
A tizenkét napos fesztiválon tizennégy külföldi vendéget üdvözölhet a közönség.

"Az első Májusünnep minden várakozásunkat felülmúlta, így biztosan állíthatom: a fesztivál olyan esemény, amely különleges élményt nyújt a hazai közönségnek, és amelyre meghívott vendégeink is örömmel érkeznek, hogy művészetüket megmutassák Magyarországnak. Az ünnep végeztével azután hírünket viszik a világba."

Vass Lajos
főigazgató


A Májusünnep teljes programja és további információ az Operaportál.hu-n >>>

operaportal


süti beállítások módosítása