A Finita la Comedia nyerte az I. Monotánc Fesztivál fődíját

A Kairói Nemzetközi Alternatív Színházi Fesztivál legjobb férfi színészének járó díja után a mind a hat elõadásra jegyet váltó "törzsközönség" szavazatai alapján a FINITA LA COMMEDIA nyerte az I. Monotánc Fesztivál fõdíját.

A Finita la Commedia Társulatot a mozgástervező-koreográfus O.Caruso (Juhász Anikó) és a táncos-koreográfus Fehér Ferenc neve fémjelzi.
A FINITA LA COMMEDIA : MEDUSA PIERCING és EXIT- Kaspar variációk című produkcióját februárban láthatja a dunaújvárosi közönség, a fesztiváldíjat is akkor veheti át majd az előadó, Fehér Ferenc.

Fesztiváldíj a közönség szavazatai alapján
I. Monotánc Fesztivál, Dunaújváros (2005.12. 29-30.) 

Finita la Commedia:
EXIT, Emberkönyv/részlet

                  
Tánc: Fehér Ferenc
Koreográfia: O. Caruso, Fehér Ferenc
 

Fotó: Nehéz Andrea, Rajz: Andor

A Magyarországon eleddig egyedülálló háromnapos tematikus táncfesztiválon olyan előadók bizonyították tudásukat, mint Kovács Gerzson Péter, Bozsik Yvette, Katona Gábor, Ladányi Andrea, Kocsis László Szúnyog, Ladjánszki Márta, Hargitay Ákos, Mészöly Andrea, Michaela Pein, Szabó Réka, a Finita La Commedia és Horváth Csaba.

Tánccal kapcsolatos élményeket az I. Monotánc Fesztivál ideje alatt nem csak a nézőtéren szerezhettek az érdeklődők, hiszen több kísérő rendezvény is fémjelezte a találkozót. Már kora délutántól táncfilmekkel hangolódhattak az esti élményekre, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház földszinti aulája Fenyves Márk festőművész - mozdulatművész - koreográfus festményeivel járult hozzá az egységes hangulathoz, az emeleti kerengőben pedig nyolc fiatal fotográfus tánctémájú, a fellépő művészeket indivídumként ábrázoló felvételei segítették a ráhangolódást. Mindemellett a fesztivál ideje alatt Tánc-kritikai-szeminárium működött, a Bárka Hajónapló Műhely fiatal kritikusai számára.

Meghívott előadók: Halász Tamás, Hegedűs Sándor, Jászay Tamás, Kutszegi Csaba és Mestyán Ádám voltak.

/forrás:www.bartokszinhaz.hu/

süti beállítások módosítása