Ararát Díj 2005

A Bárka Színházban az év végén robbant a bomba: a tavaly alapított Ararát Díj idei nyertesei azt jelzik, a londoni Globe Színház fõrendezõje, Tim Carroll decemberben olyan Hamletet rendezett, melynek szereplõi taroltak a szavazáson.

Az Ararát díj szavazásának végeredménye:
 
Legjobb női alakítás 2005
1. Mezei Kinga (Ophelia) 23%
2. Spolarics Andrea (Stuart Mária/Erzsébet) 17%
3. Szorcsik Kriszta (Tina) 12%
 
 
Legjobb férfi alakítás 2005
1. Balázs Zoltán (Hamlet) 20%
2. Nagypál Gábor (Helge) 14%
3. Ollé Erik (Christy Mahon) 13%

az Ararát Díj

Már javában zajlott az internetes szavazás - a nézők szavazhattak, melyik színésznek és színésznőnek melyik alakítását tartották legtöbbre ebben az évben -, amikor a társulat még csak készült a Hamletre. És mégis, az utolsó hét elég volt ahhoz, hogy a címszerepet játszó Balázs Zoltán és Opheliát játszó társa, Mezei Kinga megelőzzék az addig legtöbb voksot gyűjtő Nagypál Gábort (Helge élete) és Ollé Eriket (A Nyugat hőse), illetve Spolarics Andreát (Stuart Mária) és Szorcsik Krisztát (Helge élete). A díjátadásra december 27-én, egy Karácsonyt követő Bárka-bulin került sor. Ekkor szavazott a társulat a szokásos Mesterember Díjról is, melyet évről-évre a színház nem-művész tagja (2005-ben Tanyi László, műszaki vezető) kaphat.

Balázs Zoltán

Díjátadásra természetesen csak akkor kerülhet sor, ha vannak díjak, azaz ha Szatmári Juhos László szobrait és a pénzjutalmakat valaki "állja". Ez a Valaki - immár nem először - a Corvin-Szigony programból jól ismert RÉV 8 Rehabilitációs és Városfejlesztési Rt. volt. Nagyvonalú gesztusuk tette lehetővé, hogy a bárkások és az aznapi előadás után velük ünneplő közönség méltóképpen búcsúzhattak az elmúlt évtől.

Mezei Kinga

forrás: Bárka Színház

süti beállítások módosítása