A volt Metró moziba költözik a Ruttkai Éva Színház

A volt Metró mozi helyére költözik a budapesti Ruttkai Éva Színház; a teátrum 10 éves bérleti szerzõdést kötött a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Rt.-vel a volt MÁV-épület használatáért - mondta el az MTI-nek a bérbeadó cég munkatársa és a Ruttkai Éva Színház vezetõje. 

(MTI) - A 10 éves bérleti szerződést február elején kötöttük meg a színházzal - közölte a BIF bérbeadási menedzsere. Suhai Éva az MTI-nek elmondta: a volt MÁV-tulajdont a cégük 2004-ben 1,7 milliárd forintért vette meg, és az épületben található egykori mozit bérbeadással kívánták hasznosítani. Több ajánlat közül a Ruttkai Éva Színházat választották.

A remek helyszínen - némi felújítás után - kitűnő adottságú színházat lehet majd működtetni - vélekedett Suhai Éva, aki a felek közötti egyezség anyagi részleteiről nem kívánt nyilatkozni. Kérdésre megjegyezte: úgy tudja, a nyitható tetejű egykori moziban példátlan lehetőség lesz majd arra, hogy nagyszabású befogadó színházi produkciók is megvalósuljanak a forgalmas Nyugati tér környéki teátrumban.

Szalai Zsolt, a Ruttkai Éva Színház tulajdonosa és főigazgatója az MTI érdeklődésére egyelőre nem kívánt részletes felvilágosítást adni, miképpen fog működni majd az új helyszínen az eddig egy szerényebb környezetben - a Ferencvárosban - szereplő 1994-ben alakult színház. Azt azonban megerősítette: a tervek szerint 10 évig valóban a volt Metró mozi helyén fognak szerepelni.

"Májusban nyitunk. Nem leszünk direkt befogadó színház, de egy nyitott színház mindenképpen" - mondta Szalai Zsolt, aki továbbra is a zenés, szórakoztató-prózai és gyermekelőadásokra jellemző profilt szeretne megvalósítani. Nagy Miklós színész-igazgatónak, a színház alapítójának és művészeti vezetőjének néhány héttel ezelőtti hirtelen és tragikus halála miatt most új művészeti szemléletformálóval tárgyal a vezetés - mondta a tulajdonos.

Szalai Zsolt közölte, hogy a "szakmában elismert színházi szakember" személyének kilétét csak március elején hozzák nyilvánosságra, mint ahogy akkor tárják az érdeklődők elé a részletes műsortervüket is. A 49 éves korában elhunyt alapító, Nagy Miklós emlékét alapítvánnyal kívánják megőrizni - hangsúlyozta.

Arra kérdésre, hogy mennyi pénzből és miképp tudták megvalósítani a 10 éves bérleti szerződés megköttetését, a tulajdonos - üzleti titokra hivatkozva - nem volt hajlandó válaszolni.

forrás: Kultura.hu, MTI
 
 

süti beállítások módosítása