Medusa! Piercing a Nemzeti Táncszínházban

2006. március 6-án 19 órakor a "Két alkotó egy színpadon" sorozatban  látható a Finita la Commedia társulat Medusa piercing címû elõadása a Nemzeti Táncszínházban. Az est elsõ felében Bozsik Yvette: Emi címû elõadát tekinthetik meg az érdeklõdõk.

Medusa piercing eszelős és extatikus látomás arról, ami most van, zaklatott, és felzaklató vízió, totális színház. A főhős/médium a parkettre vetített képek között kalandozva testbeszéli el szavakba nehezen, egészen pontosan sehogy sem foglalható történetét - O. Caruso koreográfus-rendező és a the Corporation vizuális műhely tűpontos munkája. Fehér táncosként hipergalaktikus erőket varázsol a színpadra. 

 ***
 Finita la Commedia:
Medusa piercing 
 
Médium: Fehér Ferenc
Koreográfia: O. Caruso, Fehér Ferenc
Origó: Lőrinc Lilla /videón/
Zene: The Corporation
Design: O. Caruso
Fény: Bánki Gabi
Videó: The Corporation

Rendező: O. Caruso 

Előadás: 2006. március 6. 19.00
Nemzeti Táncszínház

 Médium: mozdulatlan lét-dinamikájában sűrűsödik az élet metafizikus szabadsága.
Medusa - kinek látására még a halhatatlanok is elnémulnak- korunk kaméleonja: skizofrén szado-hiéna, evakuált prosti-kerozin, klónozott patkány sperma, tűhegynyi murder- genetics... Total-System, mely vákuumként szippant az ismeretlenbe...(
O. C.)
 
" Fehér Ferenc felismerhetetlen, tetőtől talpig feketére kent figurája embertelen tempót diktál, félelmetes utazásra visz a tudatalatti beláthatatlan mélységeibe zuhanva. Alakja a számítógépes játékok hőseit, ijesztő démonalakokat, korunk egomán izompacsirtáit és az egyes világok között szörfölő fantasy hősöket olvasztja össze egyetlen ambivalens huszonegyedik századi ikonná, mely kitörölhetetlenül beleég az emlékezetünkbe."  (Tóth Ágnes Veronika, Balkon, 2004/3 )

A Medusa piercing kötelező darab - aki nem látta, de képet akar alkotni a színpadi történések erejéről, annak a Finita weblapját javallom: a sokkoló vizuális és hangélményeket ott sem gyűszűvel mérik. (Ny. Öcaline, Dunaújvárosi Online Hírek)

forrás: Finita la Commedia

süti beállítások módosítása