Múló rúzs

A Múló Rúzs, ez a játékos, elgondolkodtató, szívet melengetõ, Toulouse-Lautrec pompázatosan dévaj világát idézõ kabaré valami olyan dologról szól, mely egyaránt érint mindannyiunkat: az idõ feltartóztathatatlan múlásáról. Arról, hogy a velünk született bölcsesség nem veszett el, csak ahogy öregszünk, egyre inkább elfelejtjük. Újra meg kell találni magunkban az igazi, tiszta embert.

A játéknak nincs konkrét cselekménye: Elek Dóra és a koreográfus, Vass Lajos a Moulin Rouge világát idéző, vidám, orfeumi műsorrá formálta, szerkesztette a tizenhárom dalt, melyek témája az idő, a múló idő. Az éneklő baltazárosok a párizsi kabarék pompás jelmezeit (Földi Andrea munkái) viselik, ám a csillogó dresszek alatt a saját ruhák rejtőznek. A dalnokok a kupléfüzér jelmezeiből álomszerű önmagukká vetkőznek.
A nyolc éve működő egyedi társulat Magyarországon és külföldön már nézők ezreinek hódította meg a szívét, megmutatva, hogy nincsenek legyőzhetetlen akadályok, hogy milyen viszonylagos jelentése van a "fogyatékkal élni" kifejezésnek. A Baltazár ezt az állapotot háttérbe szorítja, helyette a művészi sorsot, a színjátszó személyét helyezi előtérbe. A művészet eszközeivel segít az egymásra találásban, az egymásra csodálkozásban, a megértésben.


***

 Múló rúzs
- Baltazár Színház - 

Szereplők:
Erdős Balázs, Horváth Szilvia, Janzsó Cecilia, Keresztes Anna, Kántor Nóra,Kozma Bognár Sándor, Kovács Veronika, Kudari Réka, Ócsai András, Szilvásy Márton, Vörös Ferenc, Fehér Dániel, Medetz Attila, Rafael Erzsébet,Taligás Anna, Szini Gergely.

Koreográfus: Vass Lajos
Dalszövegek: Tóth Krisztina
Zene: Darvas Ferenc

Rendezte: Elek Dóra

Móricz Zsigmond Színház, Krúdy Kamaraszínpad
2006. március 20. 19 óra

Forrás: Móricz Zsigmond Színház

süti beállítások módosítása