Gyermekszínház.hu

Az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlõségi Minisztérium támogatásával, az ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházak Nemzetközi Szövetsége és a Kolibri Színház szakmai partnersége mellett, a Port.hu és a MiniMax.tv támogatásával létrehozzuk a Gyermekszínházi Portált.

Bár az oldal még nincs kész, ha kedve van beletekinteni a munkakópiába, kattintson ide >>

A Gyermekszínházi Portál a Hálózat a Színházért Alapítvány kezdeményezésére jön létre.

A Portál fő feladata azon előadóművészeti események összefogása és ajánlása a nagyközönség felé, amelyek elsősorban 5 -12 éves gyermekek számára jelenthetnek igényes és kulturált szórakozást. A magyar színházak közül sok készít rendszeresen a gyermekek számára előadásokat.

A GyermekSzínházi Portál  ezek a népszerűsítését tekinti első céljának.

A Gyermek.Szinhaz.hu Portál a Budapest Bábszínház, a Kolibri Színház, a Magyar Színházi Portál, a Gyermek- és Ifjúsági Színházak Nemzetközi Szövetsége (Assitej), a Port.hu, a Bookline és a Minimax.hu együttműködésével jön létre.

A Portál felépítését a Színház.hu ötéves tapasztalatai alapján alakítjuk ki: lesz benne egy linkgyűjtemény, amely elvezet minden fontos gyermekszínházi webkikötőhöz, programajánló, gyermekműsor-kereső, hírlevél, jegyvásárlási felület, könyvajánló, dedikált fórum és sok egyéb olyan szolgáltatás, amely megkönnyíti a szülők és a gyerekek számára az igényes kulturális programok közötti választást.

Reményeink szerint ez a Portál alternatívát fog kínálni a gyermekek számára a nyugatról beözönlő műanyagkultusz dömpingjével szemben. Bizonyosak vagyunk benne, hogyha eljuttatjuk a megfelelő információkat a szülőkhöz, örömmel viszik majd a multiplexek helyett például bábszínházakba gyermekeiket.

A Portál megnyitásának várható időpontja: 2006 június 01

süti beállítások módosítása