Királyasszony lovagja

Újabb bemutatóra készül a Színház- és Filmmûvészeti Egyetem végzõs osztálya. Keszég László rendezésében Viktor Hugo ritkán játszott, a Királyasszony lovagja c.  drámáját láthatják az érdeklõdõk Színmûvészeti Egyetem végzõs hallgatóinak elõadásában.


VIKTOR HUGO: KIRÁLYASSZONY LOVAGJA
- fordította: Mészöly Dezső - 

RUY BLAS: KRISZTIK CSABA
DON SALUSTIO DE BAZÁN: ANDRÁSSY MÁTÉ
DON CÉSAR DE BAZÁN: BARNÁK LÁSZLÓ
DON GURITÁN: HAJDÚ LÁSZLÓ
CAMPOREAL GRÓF, SANTA-CRUZ MÁRKI, DEL BASTO MÁRKI, ALBA GRÓF,PRIEGO MÁRKI, DON MANUEL ARIAS, MONTAZGO, DON ANTONIO UBILLA, COVADENGA, GUDIEL, EGY SZOLGA, EGY TISZT, EGY AJTÓNÁLLÓ,EGY ŐR :
TOMPA ÁDÁM, KÁDAS JÓZSEF, MERCS JÁNOS, MÉSZÁROS TIBOR
NEUBURGI MÁRIA, SPANYOLORSZÁG KIRÁLYNÉJA: SIMKÓ KATALIN  
ALBUQUERQUE HERCEGNŐ: SIPOS VERA
CASILDA: EGRES KATINKA
EGY DUENA: KOVÁCS OLGA
EGY LAKÁJ: NAGY PÉTER 
DÍSZLET: Árvay György
JELMEZ: Berzsenyi Krisztina
ZENE: Márkos Albert
DRAMATURG: Ary-Nagy Barbara

RENDEZŐ: KESZÉG LÁSZLÓ

Osztályvezető tanárok: Jordán Tamás, Lukáts Andor
BEMUTATÓ : 2006. ÁPRILIS 7.,15h, ÓDRY SZÍNPAD
További előadások: április 9., 23. 15, 21. 19h

Az Ódry Színpad előadásai a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alapprogram támogatásával jöttek létre.

Ruy Blas, a szolga, egyik percről a másikra az ország első embere lesz. Kivívja a királyné szerelmét és elkezdi megtisztítani a politikát. De meddig juthat egy idealista a korrupció és hiúság, pozícióféltés és gáttalan bosszúvágy világában?

Hatalom és szerelem: Victor Hugo drámája e kettő körül forog. Az 1838-ban keletkezett romantikus műben kibékíthetetlen ellentétek, végletes szenvedélyek csapnak össze. Az események sodrásában azonban senki sem maradhat tökéletesen tiszta, és a pillanatnyi gyengeség bukáshoz vezet. A darab fájdalmasan szép történet arról, hogy a szerelemben nem lehet elérni az elérhetetlent, a becsület megőrzésében nem lehet elkerülni az áldozatot. 

forrás: Színház- és Filmművészeti Egyetem

süti beállítások módosítása