Nemzetközi Költészeti Fesztivál

Ráday Könyvesház negyedik alkalommal rendezi meg költészeti fesztiválját 2006. április 6-9-e között, mely egyben a Ráday Kultucca évadnyitó eseménye. Az Europoetica Sacra névre keresztelt idei programsorozat a szakralitás és a mûvészet kapcsolatát kívánja bemutatni.

A fesztivál sajtótájékoztatóján jelentették be ünnepélyesen hosszú távú együttműködésüket a Ráday utcai fesztiválok rendezői és a Pécs 2010 Menedzsment Központ.

A Ráday Könyvesház hagyományos Költészet Napi Fesztiválján tavaly először rendezett nemzetközi költészeti találkozót. Az Europoetica Sacra ennek a sikeres kezdeményezésnek a folytatása. A fesztivál a szakralitás és a művészet kapcsolatát kívánja bemutatni úgy, ahogyan azt a meghívott magyar, német, olasz, holland, francia, lengyel, szlovák írók, költők, képzőművészek, zeneművészek látják és műveiken keresztül láttatják. A nemzetközi fesztivál műfajok, kultúrák, hagyományok sokféleségét vonultatja fel. "Hitünk szerint a poétikai határok átlépik a politikai határokat. A művészetek nyelve megkülönböztet, de nem választ el, a határok átjárhatók! Ha azt szeretnénk, hogy ismerjenek minket, nekünk is ismernünk kell másokat. Erre a kölcsönös érdekre építve rendezzük meg a negyedik Ráday utcai nemzetközi költészeti fesztivált" - mondta Orbán György, a fesztivál rendezője és a Ráday Könyvesház vezetője.

A sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a hosszú távú együttműködés érdekében a Ráday utcai fesztiválok rendezői és a Pécs 2010 Menedzsment Központ együttműködési megállapodást írtak alá. Közös céljuk, hogy a Ráday Kultucca a pécsiek nagy kulturális programjának budapesti kirakata legyen.

A Ráday utca könyves-irodalmi rendezvényeinek hagyományait követve a Könyvesház sokféle irodalmi-kulturális műhelyt és intézményt vont be programsorozatába: Magyar Rádió Művészeti Főszerkesztősége, német, olasz, szlovák, lengyel kulturális intézetek, holland kulturális alapítvány, könyvkiadók, folyóirat szerkesztőségek, médiatámogató az Exit Magazin.

forrás: Ráday Könyvesház

süti beállítások módosítása