Művészeti Díjak

A Kolozsvári Magyar Színházban 2006. április 29-én, a Woyzeck címû elõadást követõen került sor a társulati díjainak kiosztására. A díjakat ezúttal is a színház Mûvészeti Tanácsa és a társulat titkos szavazatai alapján ítéltek oda a 2004/2005-ös évadban nyújtott legkiemelkedõbb mûvészi és technikai teljesítményekért.

Jelenet a Woyzeck c. előadásból
A műszaki díjak kategóriában az “ezüstérmet" Molnár Tibor színpadmester és Tenkei Tibor szcenikus, a műszaki fődíjat pedig Maier Sándor fővilágosító vehette át. Különdíjban részesültek Vallasek Magdolna jogtanácsos és Kovács Kinga szinkronfordító, igazgatói titkár.

A “Profizmus"-díjat Borsos Levente művészeti titkár és főügyelő, valamint Kelemen Kinga dramaturg, a színház Management, Marketing & Pr. irodájának vezetője kapta meg.

A művészeti díjak kategóriában díjazásban részesült Varga Csilla, Fodor Edina, Sinkó Ferenc, Orbán Attila, Bács Miklós és Hatházi András. Díjazásban részesült Keresztes Attila rendező is, A kék csodatorta valamint az Egyszer kettő néha sok c. előadások rendezéséért.

A társulat díját megosztva Hatházi András és Bogdán Zsolt kapták, mindketten a Woyzeckben nyújtott alakításukért. Bogdán Zsoltnak ítélték az idei év Művészeti fődíját is.

A Bánffy Miklós Vándordíjat, melyet az évad legkiemelkedőbb művészi teljesítményéért ítélnek oda, idén Kézdi Imola színésznő, a Vlad Mugur Vándordíjat pedig, melyet idén alapítottak a legjobb vendégművészi teljesítményt értékelendő, Mihai Măniuţiu rendező veheti át a Harag György Emléknapok keretében, Az elveszett levél című előadást követően.

A Művészeti díjakat a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, a Bánffy Miklós Vándordíjat pedig a Marshall Kft., és annak vezetője, Ambrus Csaba ajánlotta fel.

forrás: hamlet.ro

süti beállítások módosítása