Ördögi férfikar

Az Amorf Ördögök zenekar több mint fél éves szünet után májusban újra színpadra lép egy nem mindennapi alkalomból: a teljes, 40 tagú Honvéd Férfikarral adnak közös koncertet a Jövõ Házában. Nagy erõvel készül mind a két csapat erre a minden bizonnyal megismételhetetlen, exkluzív estre.

Nagy erővel készül mind a két csapat erre a minden bizonnyal megismételhetetlen, exkluzív estre. Az eklektikus, világutazós sanzon-popot játszó Ördögök visszatértek első felállásukhoz: ismét állandó tagként szerepel Péterfy Bori énekesnő, a dalszövegíró-énekes Tariska Szabolcs és a zeneszerző-billentyűs Tövisházi Ambrus mellett. A kísérőzenekarban vendégeskedik majd Eichinger Tibor jazz-gitáros, aki több mint négy éven át volt az Ördögök tagja.

A régi Amorf-koncertekről ismerős tagok: Drapos Gergely, Tompa Ákos és Pápai István mellett Mészáros Ádám játszik még a csapattal. A Honvéd Férfikart Drucker Péter, karigazgató vezényli.

Az est folyamán az Amorf Ördögök dalokon túl az Illés zenekar feldolgozáslemezére készített, közös számot is előadják majd.

Hogy kerül közös színpadra Magyarország egyetlen hivatásos férfikórusa, az 1949-ben alakult Honvéd Férfikar és az elektro-sanzon-pop formáció, az összesen csak hét éve aktív Amorf Ördögök? Akik az utóbbiak munkásságát figyelemmel követték, tudják, hogy a csapat legutolsó, Cellux-szimfónia albumán már vendégszerepelt a drámai erejű kórus szabadcsapata, a Szerenád-kommandó. Az Ördögök tavaly ősztől pihenőt tartottak, most megváltozott felállásban, több, mint fél éves szünet után május 13-án újra színpadra lépnek.

Az Ördögök zenekar történetét Tariska Szabolcs szövegíró és ceremóniamester a csapat fronténekeseként megélt tanulságos, kalandos és vicces éveket koncertnaplójában örökítette meg, amelyből most könyv készül: a Kivont karddal a szőnyeg alatt című naplógyűjteményből, a www.ordogok.hu címen május elejétől részleteket is olvashattok.

forrás: Jövő Háza - Teátrum

süti beállítások módosítása