Best of Spinoza

Érdekes kísérlettel ünnepli a Spinoza június 15-én, csütörtök este a születésnapját: ’Best of Spinoza’ címen  részleteket ad legjobb programjaiból. Merész dramaturgiai kihívásnak tûnik mindezt másfél óra alatt színpadra vinni. E kísérlet tán ösztönzõ lehet a többi színház számára is.

Haumann Máté a Nyizsinszkij utolsó tánca c. előadásban/Spinoza Ház fotó: Nehéz Andrea
A semmiből és saját erőből kisarjadt Spinoza ma már  Budapest  jól ismert kulturális- kulináris helye.  Három év alatt  a fél ezer  program kedvéért több, mint 100.000 látogató csábult be a Dob utcába. A zsidó negyed, Gozsdu - udvar fizikai helyreállítása már évekkel ezelőtt megkezdődött. A Spinoza pedig évekkel ezelőtt  azt vette fejébe, hogy a környék kulturális - szellemi  rehabilitációját lendíti fel. És íme: megszülettek a kedvelt Spinoza-kabarék, koncertek, színházi estek, operák, kiállítások, Spinoza-előadások.


A sok-sok Spinoza-kiállítás egyik legsikeresebbje a Rembrandt -grafikák bemutatása volt. A Spinozában fellépő művészek közül eddig 99-en kaptak Rembrandt-grafikát (természetesen lithó-ról van szó). A századik Rembrandt-grafika most, a születésnap alkalmából azon vendégek között kerül kisorsolásra, akik a születésnapot követő napon, június 16-án, pénteken a Spinozában ebédelnek vagy vacsoráznak.

forrás: Spinoza Ház

süti beállítások módosítása