Park Action

A Jövõ Háza több éve visszatérõ performance elõadásainak keretében különbözõ helyszíneken váratlanul táncosok bukkanak fel,  hogy improvizáljanak, meghökkentsenek, nevettessenek. Ezen a nyáron is különleges elõadásokra számíthatunk.

július 19., szerda 19.00

Daniela Hernandez-Faith & Martín Rentería (MEX)
Égi Krónikák (Crónicas Del Cielo) 

Koncepció, előadás: Daniela Hernandez-Faith, Martín Rentería 

Személyes látomás kijáratokról és zsákutcákról. A magyar származású mexikói táncos-koreográfus Daniela Hernandez-Faith másodszor tér vissza a Park Action-sorozat fellépőjeként. Ezúttal Martín Renteríával közösen mutatkozik be, aki a mexikói performance-művészet nemzetközi hírnevű alakja. 
 

*****


július 26., szerda 19.00

Murányi Zsófia
Zimmer

 Koreográfus, előadó: Murányi Zsófia

 Elektronikus és kortárs zenei etűdök szolgálnak alapul Murányi Zsófia idei szóló improvizációjához. A tánc látványát egyetlen pontba szűkítő mozgássor a park terének tágassága által kínált formai lehetőségekből merít ihletet.

*****

augusztus 2., szerda 19.00

Finita la Commedia
Message

 Előadó: Fehér Ferenc
Koreográfia: O. Caruso, Fehér Ferenc
Zene: Fehér Ferenc
Rendező: O. Caruso

Ha azt mondanák, a közeljövőben elpusztul az emberiség, szétesik világunk, megszűnik létezni, szeretni, élni, örülni, gyűlölni, rombolni, hadakozni... csak az marad, ami öröktől fogva létező, örökkévaló... Mik azok a fontos dolgok, amit egy utánunk jövő civilizációnak üzennénk?

*****  

augusztus 16., szerda 19.00

Ladjánszki Márta
MONOtone 

Koreográfia, tánc: Ladjánszki Márta

Ladjánszki Márta különleges, a Jövő Háza Központ parkja által inspirált térspecifikus előadásaival sorozatunk indítása óta rendszeres fellépő. Most újra szólóban táncol, lüktet, mozzan, érint.

*****


augusztus 23., szerda

Szabó Réka:
1:1

 Táncosok: Szabó Réka, Szász Dániel
Zenész: Kelner Krisztián

Futás körbe. Hogy máshogy - korlátos a pálya. Ne kérdezz, ez a kör is végtelennek tud tűnni, ha elég sokáig futsz. Döntőbíró márpedig nem létezik. Vagy ha mégis, hát állandóan félrefúj.
Két táncos és egy zajzenész bizonytalan kimenetelű mérkőzése.

forrás: Jövő Háza  

süti beállítások módosítása