A Premier premierje

Ismét a kulisszák mögé les a Premier stábja. Másfél év után a színházi magazinmûsor elsõ adását szombaton, 22.50-kor láthatják az érdeklõdõk az m2-n.

Mindannyiunkban él a vágy, megtudjuk, hogyan születik meg a csoda, a színházi előadás. Mindenkit érdekelnek a kulisszatitkok, hogyan formálja-alakítja a színész a figurát, hogyan válik hőssé, vagy negatív karakterré, hogyan készül az előadás, milyen egy-egy próba hangulata. E velünk született kíváncsiságunkat elégíthetjük ki, ha megnézzük a Magyar Televízió színházi magazinját, a Premiert.
A havonta jelentkező, megújult műsorban részletesen szólunk a kiválasztott darabokról (legyen az akár balett, vagy operaelőadás is), amelyet végigkövetünk a kezdeti olvasópróbától egészen a premierig. Megmutatjuk, mi van a színfalak mögött. A nézők láthatják a "bakikat", a néha szigorú, néha viszont oldott, jó hangulatú próbákat. Belehallgatunk egy kicsit a színészbüfében zajló magánbeszélgetésekbe, felmászunk a zsinórpadlásra, más aspektusból láttatva a produkciót.
A színházba járó közönség ugyanis nem tudja - honnan is tudhatná -, hogy egy-egy előadás, mennyi előkészületet, odafigyelést, munkát, verejtéket igényel. A műsor célja nem csupán az, hogy kedvet csináljunk a  színházhoz, hanem szeretnénk érzékeltetni azt a hallatlan erőfeszítést, emberi és anyagi "áldozatot", amely a darab megszületéséhez szükséges.
Az 50 perces műsorban bepillanthatunk a színész, a rendező, a sminkes, a kellékes, a világosító, a büfés, a ruhatáros, a színikritikus, a díszlettervező munkájába, de akár a művészeket szállító taxissal is beszélgethetünk. Ez a zárt, misztikusnak tűnő világ mindenki számára érdekes lehet, tehát kíváncsiskodunk mindenhol...

A szombati adásban a szabadtéri színpadokat állítjuk reflektorfénybe. Jelentkezünk Szegedről, Szentendréről és körülnézünk Budapesten is.

Felelős szerkesztő: Szentes Andrea
Műsorvezető: Dombóvári Gábor
Rendező: Varga Zs. Csaba

forrás: Magyar Televízió Rt.

süti beállítások módosítása