XX. Stúdiószínházi Fesztivál

Véget ért a XX. Stúdiószínházi Fesztivál Egerben. Az idei rendezvényt a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadása zárta a Gárdonyi Géza Színházban. Amíg a zsűri tanácskozott az egri Cabaret Band adott koncertet. Habis László, a házigazda, Eger polgármestere örömét fejezte ki, hogy „19-re húztak egy lapot", és idén is megrendezhették a találkozót, amelyet közönségsikernek nevezett.

01_02
Rettentő görög vitéz

 

Arra utalt, hogy mind a tíz előadást teltház előtt játszották, ez legalább 800 nézőt jelent. Koltai Tamás, kritikus, a zsűri elnöke hangsúlyozta, hogy milyen fontos szerepe van a stúdió előadásoknak a színházak életében. A fesztiválról elmondta: erős és jó színvonalú találkozó volt, ahol együtt jelent meg az új magyar dráma, a regényadaptáció, a zenés, és a határon túli színház, valamint a gyermekszínház. Ez is mutatja, milyen széles képet ad a fesztivál a magyarországi színházi gondolkodásról. Végül kihirdette az eredményt.

01_01
A Gézagyerek
fotó: Molnár Edvár


A szakmai zsűri a Szabadkai Népszínház Magyar Tagozatának Háy János: A Gézagyerek című istendrámáját, a nyíregyháziak Kasimir és Karoline című produkcióját, Zalán Tibor antik mesejátékát, a Rettentő görög vitézt a Stúdió K előadásában, valamint az egriek Shakespeare: A velencei kalmár című előadását díjazta 250-250 ezer forinttal. /pcs/

Forrás: Gárdonyi Géza Színház

 

süti beállítások módosítása