Udvaros Dorottya és Jávor István

A nyár utolsó napjaiban is sok szeretettel várja vendégeit az Alexandra Könyvesház Pódiuma. A csütörtök esti vendég  Jávor István fotográfus, filmkészítõ lesz, vasárnap este pedig Udvaros Dorottya színmûvésznõ, akinek  Alföldi Róbert lesz a beszélgetõtársa.

Udvaros Dorottya Kulka Jánossal
az Oidipusz c. darabban
fotó: Nehéz Andrea

Augusztus 24 -én csütörtökön, 20 órától kezdődik Kőrössi P. József újabb színes, közvetlen hangú beszélgetése, mely este vendége ez alkalommal Jávor István fotográfus, filmkészítő, az Óvás Egyesület elnöke lesz.
Augusztus 27 -én vasárnap, 19 órától Udvaros Dorottya színművésznő lesz Alföldi Róbert beszélgetőtársa.
A számos neves díjat nyert, többek között Kossuth és Jászai díjas színésznő 1978-ban szerzett színészdiplomát a Színház és Filmművészeti Főiskolán, majd ugyanabban az évben szerződött a Szolnoki Szigligeti színházhoz, ahol 3 évet töltött. Ezt követően láthattuk a Nemzeti Színház, 1982-től alapító tagként a Katona József Színház és az Új Színház színpadán. Néhány évig tagja volt a Bárka Színháznak, 2002-óta a Nemzeti Színház tagja, hol jelenleg Margitként a III. Richardban, Iokasztéként az Oidipuszban és Szidónia szerepében láthatjuk Csiky Gergely: Buborékok című darabjában. Alföldi Róberttől megszokott baráti hangú - mély és vidám témákat egyaránt érintő - beszélgetésen hallhatjuk majd mesélni pályájáról, életéről.

forrás: Alexandra Könyvesház, Pódium

süti beállítások módosítása