Buenos Aires

Buenos Aires-ben minden tavasszal megrendezésre kerül a C.I.T.A (az Argentin Tangó Nemzetközi Kongresszusa), amelyen, állandó fesztiválként a leghíresebb tangómesterek lépnek fel és adnak órákat.

 

Az élvonalbeli táncospárok legjobb táncait bemutató CosmoTango Show felvételeken Damián Essel és Nancy Louzan, illetve Adrian Veredice és Alejandra Hobert visszatérő táncosok, és vendégszereplői a szeptember első napjaiban megrendezett háromnapos budapesti fesztiválnak.
Az argentin tangó e néhány estre a Művészetek Palotájába költözik, amelyeken a dél-amerikai parádét a legnevesebb hazai táncosokkal színesítik, fellép Budai László kétszeres argentin tangó világbajnok és az Argentin Tangó Táncszínház, Götz Andrea és Szőllősi András, valamint Kulik Johanna és Josip Bartulovic (alias Joselito és Juanita). Két est során pedig Vámos Veronika énekel. A programot a három nap során tanfolyamok, filmvetítés, úti beszámoló, bál és táncestek tarkítják.


Már augusztus 31-én, csütörtökön  egy kedvcsináló, teljesen kezdőknek szánt ingyenes tangóórán melegíthetünk a Művészetek palotája előtti téren,  majd szeptember 1-3 között hazai és külföldi tanárokkal egész napos workshop-ok, intenzív tánckurzusok kísérik az eseményt az újlipótvárosi Oktogon Tánccentrumban.

Csete Borbála / Színház.hu

süti beállítások módosítása