A Finita la Commedia Mülheimben

A Finita la Commedia társulat a Medusa piercing és EXIT elõadásokkal
2006. november 9-én, az új irányvonalnak nevében is nyomatékot adó
"Theaterlandshaft Neues Europa" nemzetközi színházi fesztivál meghívására Németországban, Mülheimben szerepel.


fotó: Szenteleki Dóra

A Műhely Alapítvány támogatásával létrejöttt Medusa 2004. januári születésű. Így, ha hazai színpadon már nem is találkozhat vele a közönség, úgy tűnik külföldön virágkorát éli hiszen a spanyolországi Huescában történő októberi sikeres bemutatkozása előrevetíti egy madridi fesztiválon való megjelenését is.
Korábban már beszámoltunk arról, hogy az USA-ban és több európai fesztiválon történő bemutatkozását követően Kairóban és Teheránban is díjazta e két előadást a nemzetközi zsűri.

Finita la Commedia: Medusa piercing
 
Médium: Fehér Ferenc
Koreográfia: O. Caruso, Fehér Ferenc
Origó: Lőrinc Lilla /videón/
Videó: The Corporation
Fény: Bánki Gabi
Design: O. Caruso
Zene: The Corporation

Rendező: O. Caruso

Médium: mozdulatlan lét-dinamikájában sűrűsödik az élet metafizikus szabadsága.
Medusa -kinek látására még a halhatatlanok is elnémulnak- korunk kaméleonja: skizofrén szado-hiéna, evakuált prosti-kerozin, klónozott patkány sperma, tűhegynyi murder- genetics... Total-System, mely vákuumként szippant az ismeretlenbe. O. C.
 
" Utazás, látomás, rémálom - csak keresgélni lehet a szavakat a Medusa piercing nyújtotta élmény megfogalmazásához.
A Corporation apokaliptikus világképe videón jelenik meg: szinte a teljes padlón mozgóképek futnak (...) A képek mintha egyenesen a tudatalattiból dőlnének kifelé a maguk összevisszaságában.
A szólista Fehér Ferenc tetőtől talpig koromfeketére festve vibrál, lüktet a képek sodrában, arca láthatatlan, jelenléte szinte személytelenül riasztó (...) fenyegetően idegen, uralhatatlan akár egy elszabadult árnyék.
A Finita la Commedia stílusváltása ez esetben valóban radikális, a Corporationnal való találkozásból sokkoló remekmű született.  /"SZÍNHÁZ, 2004. márc. Tóth Ágnes Veronika/


fotó: Szenteleki Dóra


Finita la Commedia: EXIT

- Kaspar variációk -
 
Dunaújváros, 2005. I. Mono Tánc Fesztivál, Fődíj
(a közönség szavazatai alapján)
 
Tánc: Fehér Ferenc
Zene: ZUM, The Corporation
Fény, Design: O. Caruso

Koreográfia: O. Caruso, Fehér Ferenc

"Fehér Ferenc és Juhász Anikó (O. Caruso) közös munkája jó példa arra, hogyan lehet megfelelő kezekben egy elemi erejű tehetség még kifejezőbb, sokszínűbb, kísérletezőbb. Fehér Ferencet lenyűgöző színpadi jelenléte, robbanékonysága, vibráló lénye, egyre eredetibb, sajátos mozdulatvilága jelenleg a szakma talán legizgalmasabb táncosává emeli." /ÉS, 2004. jan. 16. Tóth Á. V./


 fotó: Molnár Kata

Forrás: Finita la Commedia

süti beállítások módosítása