Derevo Tanztheater

A szentpétervári eredetû, ám jelenleg Drezdában alkotó Derevo Tanztheater a Once..., az Islands in the Stream és a La Divina Commedia után legújabb produkciójával, a Ketzal-lal is Budapestre látogat.

A társulat nem ismeretlen a magyar közönség előtt. Legutóbb 2003-ban az Once..., majd az Islands in the Stream, 2004-ben pedig a La Divina Commedia című előadásaikkal arattak fergeteges sikert a Merlinben.

2006-ban ismét a Merlin látja vendégül a társulatot. November 20. és 23. között a Ketzal, majd a Bozsik Yvette Társulattal közös koprodukció, a Levity and Gravity lesz látható a Merlinben.

Derevo Tanztheater: Ketzal

A cím nagua nyelven madarat jelent, s az előadás az azték Quetzalcoatl isten mítoszát dolgozza fel. A Derevo ezzel a produkciójával a La Divina Commedia monumentalitása után újra visszatér a színpadi egyszerűséghez és a kis térhez, a társulatra jellemző sajátos mozgás- és látványvilághoz, amelyet a társulatalapító Anton Adasszinszkij mellett a Derevo Laboratorium növendékei teremtenek meg a színpadon.

Előadások: November 20., 21., 22., 23. 19.00

 
***

Derevo Tanztheater - Bozsik Yvette Társulat - Merlin:

Levity and Gravity

A két jellegzetes és sajátos mozgásvilággal rendelkező táncszínház nem először találkozik egymással: 2004. május 1.-én a Városligetben mutatták be Bíbor című előadásukat. A közös munkát mindkét társulat rendkívül inspirálónak érezte, ezért 2006. novemberében újabb koprodukcióra készülnek. Az egy hónapos workshop eredményét a közönség egyszeri munkabemutatón láthatja a Merlin Színházban. 

Előadás: November 27. 20.00

Helyszín:
Merlin Nemzetközi Színház

1052 Budapest Gerlóczy u. 4.
317-9338
szervezes@merlinszinhaz.hu

 forrás: Merlin Színház

süti beállítások módosítása