Fészek a Refektóriumban

December 19-én 19.30-tól látható a Nemzeti Táncszínházban az OFF Társulat felkavaró és újszerû, Fészek címû darabja. Az idén májusban, MU Színházban bemutatott elõadás új közönség elé kerül a Nemzeti Táncszínház Refektóriumában. A csodálatos helyszín ad még egy löketet az amúgy is vibrálóan érzékeny és izgalmas elõadásnak.

A darabot hét nő táncolja, egy koreografálta. Mondhatjuk, hogy női darab - ha van ilyen fogalom - a nőiség minden vonulatát felvonultató. Sokszor humoros, néha kegyetlen, de mindvégig őszinte. Hód Adrienn koreográfus fájóan igaz vallomása - minden férfi és nő számára.


Fotó: Alexander Naske


"El tudod képzelni milyen érzés kiesni a fészekből? Félsz, sírsz, elijesztesz, véded magad. Néha teljesen feleslegesen. Aztán játszani kezdesz, nevetsz és megnevettetsz. Kedves vagy, gyengéd meg kegyetlen. Hirtelen elkezdesz vágyni mindenre ami még nem a tiéd. Mindenáron megszerzed.
Mindent meg mersz tenni, mert erősen akarsz élni. Olyan őszintén, mint azelőtt soha. Csak bele ne őrülj!"

"Sokat vagyok egyedül. Keveset alszom. Egyedül. Akkor sem túl mélyen. Sokszor álmodom. Ezeket a képeket, hangokat, érzéseket gyűjtöttem egybe, egy fészekbe. A megálmodott szerepekhez, hozzá illő karakterű táncosnőket kerestem, velük közösen keltjük most életre az álmokat. " - Hód Adrienn

"Látszatkommunikáció zajlik tehát a táncban is, az igazán fontos kérdések még mindig a "vad zónában" lapulnak: ezt a láthatatlanságot, a reprezentáció hiányát piszkálta meg Hód Adrienn a Fészek c. munkájával. A női szempont nyomatékosítása pedig egy régóta hiányzó alternatív kánon létrehozásának lehetőségét hordozza. Tánc a vadonban." (Tóth Ágnes Veronika - Élet és Irodalom)

OFF Társulat: Fészek

Előadják:
Dékány Edit, Garai Júlia, Horváth Andrea, Kopeczny Kata,
   Murányi Zsófia, Vadas Zsófia Tamara, Varga Viktória

Ének: Harcsa Veronika
Basszusgitár: Totti kisasszony (I.O.N.)
Kosztüm: Németh Anikó - MANIER
Smink: Tóth Árpád

Koreográfia: Hód Adrienn

Támogatók:
NKÖM, NKA, Fővárosi Önkormányzat Színházi Alap,
   Új Előadóművészeti Alapítvány, Katlan Csoport, OFF Alapítvány

Köszönet Acsai Miklós, Angyal Gergő, Izsák Lili, Kaci,
   Novák Péter, Pete Orsolya, Suri Szilvia, Zoilly
valamint köszönet  Tövisházi Ambrusnak és T. Balinak a zenei ötletekért

forrás: Katlan Csoport

süti beállítások módosítása