Diákszavak 56-ról

Az Országos Diákszínjátszó Egyesület ismét meghirdeti a magyarországi diákszínjátszó csoportok felmenõ rendszerû találkozóját, amelyre várják minden olyan csoport nevezését, amely tagjai legalább kétharmad részben, de nem több mint két fõ kivételével 14-20 év közötti középiskolások.

Az Országos Diákszínjátszó Találkozóra műfaji és tematikai megkötés nélkül nevezhetőek előadások, kivéve a musical, rockopera, operett műfajhoz tartozó produkciókat, mivel ezeknek saját fesztiváljuk van (Scherzo Fesztivál). A nevezett előadások ajánlott műsorideje 45-50 perc, a műsoridő a 90 percet nem haladhatja meg. Egy csoport legfeljebb két előadással nevezhet. Nem nevezhetőek azok az előadások, amelyek az utóbbi 3 év országos találkozóinak döntőjében szerepeltek.

A Találkozóra a csoport működési formájától függően az alábbi két versenykategória egyikében lehet jelentkezni:

1. Művészeti iskolák: Alapfokú művészeti iskola bármely előadóművészeti tanszakán (színjáték, bábjáték, tánc, mozgásművészet), drámatagozatos gimnáziumban, színiiskolában vagy drámastúdióban tanuló diákokból álló csoport.
2. Nem művészeti iskolák: Minden, a fenti kategóriába be nem illeszthető módon működő csoport.
3. A fentieken túl versenyen kívüli kategóriában indulhat minden, a kiírásnak megfelelő csoport, és a 20. életévüket már betöltött tagokból álló, de továbbra is együtt dolgozó, volt diákszínjátszó csoportok. A versenyen kívüli kategóriában induló csoportok a működési helyükhöz legközelebb eső regionális találkozón vehetnek részt, ahol az ODE szakmai zsűrije - amennyiben ezt kérik - értékeli a produkciót, de továbbjutásukra nincs lehetőség.

A regionális találkozók március folyamán lesznek, az országos döntőre pedig áprilisban kerül sor. Az előadásokat az ODE által felkért szakmai zsűri értékeli és arany, ezüst vagy bronz oklevéllel, valamint különdíjjal jutalmazhatja; a produkciók a zsűrik döntése alapján juthatnak tovább az országos döntőbe. Mind a regionális, mind az országos találkozókon a különböző kategóriákban induló csoportok egy fesztivál keretein belül lépnek fel. A jelentkező csoportok kizárólag a működési helyükhöz legközelebb eső regionális fesztiválon indulhatnak. A fellépés pontos helyét és időpontját az ODE jelöli meg. A hiányos vagy későn beérkező jelentkezéseket nem áll módukban elfogadni!

A kiírásban szereplő feltételeket figyelmen kívül hagyó előadások automatikusan a versenyen kívüli kategóriába kerülnek!

A jelentkezési lapok beküldésének határideje: 2007. január 19.

A jelentkezés feltétele a 4000 Ft-os részvételi díj befizetése, amely a tagság szándékának jelzése esetén egyúttal éves tagdíj is. A tagsági szándék a jelentkezési lapon tüntethető fel. A tagság nem feltétele a jelentkezésnek.

Bankszámla: OTP Bank Rt. 11708001-20399498. A közlemény rovatban kérik feltüntetni a csoport nevét és/vagy az előadás címét. Postai csekket csak külön kérésre küldenek.

A jelentkezési lapokat az alábbi címre várják:

ORSZÁGOS DIÁKSZÍNJÁTSZÓ EGYESÜLET (ODE)
1085 Budapest, Horánszky u. 11.

További információ, jelentkezési lap igénylés:

Mobil: (30) 276-7269 (Hajós Zsuzsa)
E-mail: http://szinhaz.blog.hu/media/image/2006-12-23/11854403/ode..talalkozo@gmail.com
Web: www.szinhaz.hu/http://szinhaz.blog.hu/media/image/2006-12-23/11854403/ode.

<<< A Jelentkezési lap letölthető innen >>>

süti beállítások módosítása