Alexandra Pódium

Január 7-én vasárnap 17 órától - a Színészklub keretében - Pelsõczy Réka - színmûvésznõ lesz Csáki Judit beszélgetõtársa. A mûvésznõ 1998-ban végzett a Színmûvészeti Fõiskolán és a Katona József Színház társulatának tagja lett. Korábban a Független Színpadon játszott. Diákszavazatok alapján neki ítélték a Legjobb Színésznõ díját a fõiskolán, 1997-ben.


 Pelsőczy Réka Elek Ferenccel és Kovács Lehellel A nagy Sganarell és Tsa. című előadásban
fotó: Nehéz Andrea/szinhaz.hu

Lukáts Andor Portugál című filmjének női főszereplőjeként nagy sikerű színpadi alakítását formálta újra a filmvásznon, majd ez után szerepelt még a Török Ferenc Cipők és Koltai Róbert Világszám című filmjében is.
Jelenleg a Katona József Színház következő előadásaiban szerepel: Papp-Térey: Kazamaták, Forgách A.: A kulcs, Congreve: Így él a világ, Euripidész: Médeia, Spiró György: Koccanás,  Nestroy: A talizmán, Egressy: Portugál, Csehov: Ivanov, Bodó Viktor: A nagy Sganarell és Tsa.
 
Január 8-án hétfőn 19 órától Kaszás Attila Diótörő című sorozatának vendégei: Szőcs Artúr és Tompos Kátya fiatal színművészek lesznek, akikkel karácsony hetében már találkozhattak a tévénézők a Szabó Magda Régimódi történet című művéből készült tévéfilmsorozatban az ifjú Hoffer és Kátya szerepében. Szőcs Artúr, musicalosztályban végzett tavaly és máris, szinte minden este színpadon van. Két kisebb karakterszerep mellett főszerepet kapott ugyanis a Vígszinházban, de láthatjuk a Körúti Színház és a Pesti Színház színpadán is.
Tompos Kátya a József Attila színház társulatának tagja, ahol az Aranycsapat, SZENTIVÁNÉJI metroÁLOMás és a Vanek úr Afrikában című darabokban láthatjuk.

Színészbeszélgetéseinket  január 14-én vasárnap 17 órától folytatjuk. A Színészklub következő műsorának vendége Kútvölgyi Erzsébet színművésznő lesz, beszélgetőtársa, kérdezője pedig Kálid Artúr. Kútvölgyi Erzsébet 1973-ban szerzett diplomát, de már 1971-től - főiskolásként - a Vígszínház tagja lett. Jelenleg is - immáron harminc éve - ennek a színháznak a művésze. Alakításait gyengéd líraiság és drámai erő jellemzi, de a komikum és a groteszk ábrázolás sem idegen művészetétől. A Jászai-díjas színésznővel nemcsak a Vígszínház, de a Pesti Színház és a Miskolci Nemzeti Színház színpadán találkozhatunk.

forrás: Alexandra Pódium

süti beállítások módosítása