masolat Kreatív energiák

2007 és a Merlin újra szélesre tárja kapuit. Egy újabb esztendõ mindig magában hordozza az újdonság szelét, új reményekkel kecsegtet, nagy tervekre buzdít. Ez a Merlin esetében sincs másképp, ugyanis bõven tartogat még meglepetést a kreatív energiákra, és szellemi kalandokra, avagy fergeteges bulikra szomjazó közönségének.

Színház egy kicsit másképp...

Lelkes rajongóink nagy örömére tovább fokozzuk a SzentIván-őrületet. Január 13-án, szombaton Shakespeare diszkót vág... címmel az előadás különkiadására kerül sor, amelyet stílszerűen egy vérbeli Diszkóvágás party követ. Egy este, amikor Shakespeare szelleme árad a füstgépből, Amanda Lear Lear királlyal, a Dancing Queen a dán királyfival rázza a parketten...
A belépő erre az előadásra 500 Ft, de annak, aki hoz alkalomhoz illő (retró-diszkós) tárgyat, kiegészítőt (pl. vicces szemüveg), ingyenes!

Program:
21.00-23.00 Diszkóvágás Party - Prológus (Előtér)
23.00-00.20 Szent Iván éjjelén (Nagyterem)
23.00-05.00 Diszkóvágás Party - Tárgyalás és Epilógus (Előtér)
Az aki ez alkalommal lemarad se búslakodjon, januárban és februárban is lesz még a Merlinben Szent Iván éjjelén...!
 
Februárban kerül sor a Varázsfuvola bemutatójára. Mozart és Schikaneder gyönyörű történetét a súlyos próbatételeket vállaló fiatalokról, akik tiszta szerelmükkel örök fényességet hoznak a világra a Szent Iván éjjelén című előadásból jól ismert zenés-színész osztály meséli el. Az előadás a műkedvelő egyletek legnemesebb hagyományaihoz nyúl, a művet naiv rácsodálkozással szemléli, és ezért olyan friss és nyers erőkkel teljes zenei és színházi megszólalást ígér, mely minden generáció számára közérthetővé és élvezetessé teszi ezt az érzelmekben gazdag, csodálatos mesét és zenét.

Új bemutatóra készül a Hólyagcirkusz Társulat márciusban. A Jeles András ötletén alapuló SIMS próbafolyamatáról a társulat naplót vezet, amelyet honlapjukon (www.holyagcirkusz.hu) fognak közzétenni.
Addig is januárban a Bohócbibliával, illetve a Keserű Bolondokkal jelentkeznek.
Folytatjuk Nézőképző sorozatunkat is, az e havi előadónk Wilheim András zenekritikus, aki a Keserű Bolondok kapcsán tart előadást.

Tánccal kezdve az újévet...

A tánc-és mozgásszínház szerelmeseinek kedvezünk a januári programunkkal, mikor is a Merlin mára már rendszeresen fellépő művészei (a Bozsik Yvette Társulat, Pataky Klári Társulata és Kocsis László Szúnyog) láthatók egy-egy este erejéig.   

Kitekintés...

Január 25-én, csütörtökön, 17 órától a British Council és a Környezeti Társadalomkutatók szervezésében, a Science Café rendezvénysorozat keretén belül tart előadást a klubban Kate Soper, aki filozófiát tanít a Londoni Metropolitan Egyetem Európa Változását Kutató Intézetében.
A Science Café (Café Scientifique) világszerte sikeres és egyre növekvő népszerűségű kezdeményezés, amely széleskörű társadalmi párbeszéd és vita lehetőségét kínálja a tudomány mindennapi életünkre gyakorolt hatásairól, a tudomány, a technológia és a társadalom sokrétű kapcsolatáról.

Előadóest, koncert, party és ami még belefér...

A Kistehén Tánczenekar különleges színházi koncertsorozatával januárban újra a Merlinben állomásozik.
A koncerten  a zenekar legújabb lemezének ( “Szerelmes vagyok minden nőbe") anyaga , és a már ismert dallomok is felcsendülnek.
Bornai Tibor keddenként a Merlin klubjában tovább mesél, zongorázik és énekel; és januártól Hobo is visszatérő vendégünk lesz. Zongorista társával, Nagy Szabolccsal a bluest a költészettel összekötő vékony sodronyon próbálnak átkelni a tátongó szakadék fölött. Többek között Faludy György, Allen Ginsberg, József Attila, Jack Kerouac, Jim Morrison, Pilinszky János, François Villon, Vlagyimir Viszockij, Tom Waits verseit és dalait, valamint saját műveiket szeretnék átvinni a "túlsó partra".

Január 12-én, pénteken éjszakára a Bombthejazz+ igazi különlegességet kínál. A tengeren túlról érkezik hozzánk a Liquid Crystal Project, J. Rawls underground jazz-hiphop zenekara. A csapat élő hiphop-jazz-t játszik két lemezjátszó, dobok, szaxofon és billentyűk segítségével.

Jegyrendelés:
317-9338
info@merlinszinhaz.hu; szervezes@merlinszinhaz.hu

- Merlin Színház -

süti beállítások módosítása