Elszállt a Siráj

Jó hangulatban telt és eredményesen zárult a Krétakör szilveszteri jótékonysági árverése, melyen Lukács Zsolt 11 bekeretezett alkotása került kalapács alá. A fotókat a megörökített színészek személyes dedikációi tették még egyedibbé. Az árvrésbõl befolyt összeget teljes egészében a dunaújvárosi székhelyû Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület javára ajánlották fel.

A 12 árverésre bocsátott tárgy (köztük Kosztya hegedűje) 1000 forintos kikiáltási árról indulva összesen 253.500 forintért kelt el. A sikerben oroszlánrésze volt a kalapáccsal a kezében Virág Juditot is megszégyenítő produkciót nyújtó Csákányi Eszternek, aki valódi kedvcsináló történetekkel vezette fel a képeket, az ár feltornászása érdekében pedig számos (nem csupán színészi) praktikát bevetett.

A felajánlott összeget teljes egészében a dunaújvárosi székhelyű Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület (www.mindannyianmasokvagyunk.hu) javára utalták át. Az Egyesület fogyatékkal vagy halmozott egészségkárosodással élő emberek számára biztosít lehetőséget a megmaradt képességeikkel készült alkotásaik bemutatására. A támogatás segítségével megvalósuló alkotótáborról és kiállításról később később készül beszámoló.

Lukács Zsolt kivételes néző. Hogy kalandszerető, azt eddig is tudtuk, hiszen társulatunk után jött a tavalyi év két legizgalmasabb turnéjára New Yorkba és Szöulba egyaránt. Hogy nemcsak nézi, de látja is az előadást, arról bárki meggyőződhetett a vendégjátékokon készült és a Mai Manó kávézóban kiállított fényképei alapján. S hogy nagylelkű, arra bizonyíték mostani felajánlása, amelynek köszönhetően 11 bekeretezett alkotását  elárverezhettük szilveszteri műsorunk keretében a Gödör Klubban. ( A fotók megtekinthetők a Krétakör honlapján).

forrás: Krétakör Színház

süti beállítások módosítása